
ایران بریفینگ / دربارهی سالار آقاخان متهم فرضی ارزی که این روزها مفقود است چه میدانید؟
سالار آقاخان صراف جوان و معروف که مدت ها قبل فراری شده ، پیش از آنکه وارد کار صرافی شود، مدیرعامل یکی از شرکت های هواپیمایی معروف کشور بود. این شرکت ۷ سال قبل تاسیس شد. همان «اطلس جت»
اطلس جت از مشهورترین ایرلاین های داخلی ترکیه محسوب می شود و از جمله شرکت هایی است که پروازهای ارزان قیمتی را به مقاصد مختلف ارائه میکند» این شرکت در۳۰ مسیر هواپیمایی پرواز دارد و ۱۸ هواپیمای اختصاصی برای خودش دست و پا کرده است.
شرکت ترکیه ای برای فعالیت در ایران با دو سرمایهگذار شریک شد. نفر اول سالار آقاخان و نفر دوم سیروس کمپانی شرکتی تحت عنوان اطلسجت ایرانیان را در تهران تاسیس کردند که به عنوان نماینده اطلسجت ترکیه کار می کرد. آنها برای مراسم آغاز به کار شرکت اقدامات تبلیغاتی وسیعی انجام دادند. به طوری که فردی به نام «علی مرات» را به نمایندگی از مالک اطلسجت به تهران آوردند و در مهمانی با حضور جمعی از ستارههای سینمایی و ورزشی شرکت دادند.
خبر این دیدار را اکثر روزنامه های اصولگرا و حتی تندرویی مانند وطن امروز هم با عنوان «پرواز ستارهها» منتشر کرده بودند. در مورد شریک او در اطلسجت اطلاعات قابل توجهی وجود ندارد. براساس اطلاعات سازمان ثبت شرکت ها شرکت اطلسجت ایرانیان در تاریخ ۹۵,۱.۱۷ منحل شد.
سالار آقاخان مدتی بعد و در توسعه فعالیتهایش وارد حوزه صرافی شد. برخی نزدیکان آقاخان روایت می کنند اساس ارتباط سالار با عراقچی معاون ارزی بانک مرکزی مربوط به دیدارها و جلساتی می شود که میان او، عراقچی و یکی از مشاوران اقتصادی دفتر نهاد ریاستجمهوری برگزار می شده است.
پس از رشد قیمت اولیه دلار، پلیس آگاهی تهران ناخواسته اقدام به بازداشت چند نفر صراف از جمله سالار آقاخان میکند. آقاخان در این دوره اعلام می کند صراف معتمد بانک مرکزی است. ادعای او توسط وزارت اطلاعات و بانک مرکزی تایید می شود بنابراین آقاخان هم مدتی بعد آزاد می شود. بازداشت اصلی او مربوط به مرداد سال ۹۷ است. او هشت ماه زندانی بود و با وثیقه ۱۵ میلیارد تومانی آزاد شد.
کار سالار آقاخان فروش ارز فردایی بود. یعنی او با کمک تزریق های بانک مرکزی و برای کنترل قیمت ها، دلار به بازار تزریق می کرد. هر بار نقل و انتقال دلار هم با نظارت بانک مرکزی و تعیین قیمت هم با دستور بانک مرکزی صورت می گرفته است. این روالی به حساب می آید که طی دو دهه گذشته بارها از سوی بانک مرکزی برای کنترل بازار انجام شده است و حتی در مورد سکه و طلا نیز اقداماتی مشابه صورت گرفته بود.
درباره فرار سالار آقاخان اوبا دستور توسط وزارت اطلاعات به عراق و کربلا فرار شده و از طریق این کشور به مقصد نامعلومی فرار داده اند