ایران بریفینگ / روز شنبه هیجدهم خردادماه، فعالان مدنی کردستان در بیانیهای اعلام کردند که مجریان کمیپن حمایت از زهرا محمدی، عضو بازداشت شده انجمن فرهنگی – اجتماعی “نوژین” تحت فشار نیروهای اطلاعاتی سپاه پاسداران میباشند و چندین بار تهدید شدند.
فعالان مدنی کردستان در این بیانیه افزودند: برای حساب کاربری مجریان کمپین در تلگرام مشکلاتی ایجاده شده و حساب کاربری دو تن از آنان هک شده است.
فعالان مدنی کردستان میگویند: جای تأسف است که کشوری با هک مجریان یک کمپین مدنی میخواهد خواسته مشروع مردمی را سرکوب کند و خواسته مردم کردستان آزادی معلمی میباشد که مبرای از هرگونه جرمی بوده است.
فعالان مدنی کردستان تأکید کردند که در صورت توقف فعالیتهای کمپین به شیوههای دیگر از زهرا محمدی، عضو بازداشت شده انجمن فرهنگی – اجتماعی “نوژین” حمایت خواهند کرد.
برای اولین بار روز چهارشنبه هشتم خردادماه، زهرا محمدی، عضو بازداشت شده انجمن فرهنگی – اجتماعی “نوژین” پس از هفت روز بازداشت با خانوادهاش تماس گرفت و همچنین روز پنجشنبه نهم خردادماه زهرا محمدی با خانوادهاش ملاقات کرد.
روز دوشنبه ششم خردادماه، اعضای انجمن فرهنگی – اجتماعی “نوژین” در مقابل دادگستری سنندج تجمع اعتراضی را برگزار و خواستار آزادی فوری و بیقید و شرط “زهرا محمدی”، عضو بازداشت شده این انجمن شدند.
روز یکشنبه پنجم خردادماه، دو عضو بازداشت شده انجمن فرهنگی – اجتماعی “نوژین” به نامهای “ادریس منبری و ریبوار منبری” اهل سنندج آزاد و “زهرا محمدی” دیگر عضو بازداشت شده این انجمن همچنان در بازداشت به سر میبرد.
روز پنجشنبه دوم خردادماه، این سه فعال مدنی کُرد بدون ارائه مجوز قانونی از سوی نیروهای اطلاعاتی بازداشت شدند.
زهرا محمدی، فعال مدنی کرد، مدرس زبان کردی و عضو انجمن فرهنگی-اجتماعی «نوژین» بیش از یک هفته است که در بازداشت سازمان اطلاعات سپاه پاسداران به سر میبرد تاکنون اطلاعی از دلایل بازداشت و محل نگهداری وی در دست نمیباشد.
زهرا محمدی، ۲۹ ساله در مدت بازداشت خود تنها یک بار، به مدت چند دقیقه اجازه تماس با بستگانش را پیدا کرده، ولی در خصوص اتهامات و محل نگهداری خود نتوانسته چیزی بگوید.
یکی از فعالان انجمن نوژین به ایران بریفینگ گفت: «میخواهم بگویم که کار زهرا در این انجمن بوده و این انجمن تنها مرکز آموزشی به زبان محلی یعنی تدریس زبان کردی و بر اساس اصل ۱۵ قانون اساسی می شود در مدارس به زبان مادری تدریس کرد و این نباید جرم باشد. بچه هایی که دوست داشتند که زبان کردی یاد بگیرند به این انجمن مراجعه میکردند و به آنها یاد می دادند».
گفتنی است انجمن فرهنگی-اجتماعی نوژین در سال ۱۳۹۰ با اخذ مجوز رسمی از استانداری کردستان، فعالیتش را رسما آغاز کرد. فعالیتهای انجمن نوژین بر آموزش زبان کردی و فعالیتهای محیط زیستی متمرکز است و کلاسهای مختلفی را در سطوح مختلف، از کودکان گرفته تا افراد بزرگسال برگزار میکند.