سازمان های اطلاعاتی آمریکا گفته اند که رهبران ایران به بحث درباره ساخت تسلیحات اتمی ادامه می دهند.
نهادهای اطلاعاتی آمریکا در جدیدترین گزارش “ارزیابی اطلاعات ملی” به بررسی جنبه های مختلف فعالیت های هسته ای ایران پرداخته و نتیجه گرفته اند که در چند سال گذشته، مقامات ارشد جمهوری اسلامی همچنان مشغول گفتگو و تبادل نظر درباره جنبه های مثبت و منفی تولید بمب اتمی بوده اند.
گزارش جدید نهادهای اطلاعاتی آمریکا با هدف به روز کردن گزارش قبلی “ارزیابی اطلاعات ملی” در مورد برنامه های اتمی ایران تهیه شده است که در سال 2007 انتشار یافت.
در گزارش سال 2007 آمده بود که جمهوری اسلامی از سال 2003 به بعد، برنامه تولید اسلحه اتمی را کنار گذاشته است در حالی که دولت وقت آمریکا با هشدار در مورد خطر هسته ای ایران، در صدد تشدید تحریم های بین المللی علیه این کشور بود.
این گزارش در آن زمان با انتقاد شدید تعدادی از مقامات دولت جورج بوش، رئیس جمهوری وقت آمریکا، مواجه شد که نهادهای اطلاعاتی را به ساده نگری متهم می کردند.
جیمز کلاپر، مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا، گزارش جدید را “یادداشتی توجیهی” راجع به گزارش سال 2007 ارزیابی اطلاعات ملی توصیف کرده است.
آقای کلاپر که در جلسه کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا ویژه بررسی تهدیدات خارجی علیه امنیت ایالات متحده سخن می گفت، در مورد گزارش جدید سازمان های اطلاعاتی جزئیات بیشتری ارائه نداد.
به گفته مقامات امنیتی آمریکا، این گزارش جنبه محرمانه دارد و قرار نیست که متن کامل آن در دسترس عموم قرار گیرد.
مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا گفته است که ایران همچنان در نظر دارد گزینه ساخت بمب اتمی را از دست ندهد و برنامه های خود را با این هدف دنبال می کند.
وی افزوده است که به نظر می رسد جمهوری اسلامی از لحاظ فنی قادر به تولید اورانیوم با خلوص مناسب برای ساخت بمب اتمی است تا در صورتی که رهبران این کشور تصمیم داشته باشند، بتواند طی چند سال آینده بمب اتمی تولید کند.
در عین حال، به گفته آقای کلاپر، مهمترین سوالی که همچنان باقی است این است که آیا رهبران جمهوری اسلامی مایل به ساخت بمب اتمی هستند یا نه؟
خبرگزاری رویترز نوشته است که با توجه به ابهاماتی که در جدیدترین گزارش ارزیابی اطلاعات ملی وجود دارد، بعید است که این سند بتواند به اختلاف نظر کارشناسان در این زمینه خاتمه دهد که ایران در چه زمانی قادر خواهد بود تا، در صورت تصمیم رهبران این کشور، موفق به ساخت یک بمب اتمی شود.
به گفته برخی دولت های غربی، ایران در صدد دستیابی به تسلیحات اتمی است اما مقامات جمهوری اسلامی این اتهام را همواره رد کرده و بر صلح آمیز بودن برنامه های هسته ای خود تاکید کرده اند.