محمدرضا زنوزی مطلق، یکی از بزرگترین سرمایهگذاران کشور محسوب شده و اینروزها بیش از پیش نامش شنیده میشود. نام زنوزی اخیرا در کنار نام امیرخسروی که عامل تخلف گسترده مالی است آورده شده اما نه بهعنوان همکار بلكه به عنوان تشابه فعاليتهاي اقتصادي و ورزشيشان.
هفته گذشته یک سایت خبری، خبری روی خروجی خود گذاشت مبنی بر اینکه فردی در ایران وجود دارد که امیرخسروی، انگشت کوچک او هم نمیشود و آن کسی نیست جز محمدرضا زنوزی مطلق.
سرمايه زنوزي مطلق بسيار بيشتر از امير خسروي بوده و گفته ميشود وي بيش از حدود١٢هزار ميليارد تومان سرمايه دارد. البته زنوزي مدعي است كه اين سرمايه را در راه اشتغالزايي و سرمايهگذاري به كار ميبرد و قصد افزودن به سرمايه خود را ندارد. این فرد قبلا بهعنوان شهرام جزایری تبریز شهره شده بود.
سایتهای خبری، عکس زنوزی مطلق را کنار احمدینژاد منتشر کردند و مدعی شدند که وی راحتتر از برخی از وزرا به رییسجمهوری دسترسی دارد! محمدرضا زنوزی، چهرهای که با فعالیت فولادی و فوتبالی شناخته میشود، هماکنون مالک حدود ۱۰ مجموعه بزرگ و عظیم اقتصادی است که در عرصه فوتبال نیز فعال بوده و باشگاه گسترش فولاد به وی تعلق دارد. شرکت سرمایهگذاری گسترش فولاد تبریز، مجتمع فولاد بناب، مجتمع فولاد عجب شیر، کارخانجات گروه صنعتی درپاد تبریز، گروه کارخانجات یاقوت صنعت تبریز، گروه صنعتی توانگران سهند، کارخانه بنیان دیزل تبریز، گروه صنعتی الماس تبریز، مرکز آموزش سرمایهگذاری فولادگستر کوثر، مؤسسه فرهنگی ورزشی گسترش فولاد تبریز، گروه صنعتی ایران خودرو تبریز و هواپیمایی آتاایر بخشی از اموال گروه وی است.
فرد مذکور که يكي از بدهکاران سیستم بانکی است، با برقراری ارتباط ویژه با برخی از مسئولان ملی و محلی، توانسته هم به روند گسترش فعالیتهای خود و دریافت وامها ادامه دهد و هم شرکتهای جدیدی را تصاحب کند.
البته زنوزی بهتازگی کشف نشده و سایت مشرق در اواخر فروردین ماه سال جاری مدعی شد زنوزی در گذشته فقط یک سولهدار بوده که با رانت دولتی موفق شده سرمایهسرسامآوری را به هم بزند: فردی که ۱۰ سال قبل صاحب تنها یک سوله ۵۰۰ متری بود، هماینک به مدد بهره بردن از رانتهای دولتی تبدیل به یک کلان سرمایهدار شده است.
«محمدرضا زنوزی مطلق» از چند سال قبل با استفاده از مشاوره و رانتهای یک مجری مشهور صدا و سیما که کمک شایانی به وی برای اخذ وامهای کلان بانکی کرد، وارد بازار بورس، فولاد، خودرو و معدن کشور شد.
بر اساس این گزارش، در حال حاضر این فرد جزو ۱۰ کلان سرمایهدار کشور است که ۲۴ و ۳۰ درصد سهام دو بانک مطرح کشور را در اختیار دارد.
زنوزی که ارتباطات عمیق و گستردهای با یک جریان منحرف سیاسی دارد، در اندک زمانی توانست مجوز تأسیس یک شرکت هواپیمایی را بهدست آورد و سپس بدون داشتن مسئولیت مشخص دولتی به دیدار یکی از مقامات ارشد ترکیه فرستاده شد تا مجوز پروازهای خود به فرودگاه آتاتورک استانبول را که ارائه مجوز آن در انحصار دولت ترکیه است، دریافت کند.
«زنوزی» سپس ضمن برقراری پیوند عمیقتر با نزدیکان چهره جنجالی دولت و آقازاده یکی از چهرههای مطرح اقتصادی، اقدام به ثبت و تأسیس شرکتی به شماره۳۹۰… کرد تا با سوءاستفاده هرچه بیشتر از رانتهای دولتی بتواند سرمایهگذاریهای مشترک بیشتری را انجام دهد.
مسأله دیگری که زنوزی را سر زبانها انداخت، شایعه خریداری خودروی احمدینژاد توسط وی بود. هفتهنامه ۹ دی در فروردین امسال نوشته بود که خریدار خودروی محمود احمدینژاد در حال حاضر ۳۰ درصد سهام بانک گردشگری و ۳۴ درصد بانک سامان و بخشی از سهام ایران خودروی تبریز و شرکت هواپیمایی «آتا» را در اختیار دارد. این هفته نامه اضافه کرده بود: این فرد در کارخانههای فولاد سهام دارد و قریب به ۱۲۰۰ میلیارد تومان به شبکههای بانکی کشور بدهکار است؛ گفته میشود که وی جزو ۱۰ سرمایهدار برتر کشور است.
اگر سیاسیها و اقتصادیها بهتازگی زنوزی را کشف کردهاند اما ورزشیها چندین سال است که او را میشناسند چراکه محمدرضا زنوزی مطلق یکی از چهرههای جنجالی ورزشی هم محسوب میشود.
زنوزی، صاحب باشگاه فوتبال گسترش فولاد تبریز هم هست و با حمایت خوب او، این تیم حتی تا پای فینال جام حذفی در سال ۱۳۸۹ رفت. این تیم در سال فوتبالی که گذشت در دسته اول بود و تا یک قدمی صعود به لیگ برتر هم رفت اما در گام آخر ناکام بود. البته مسئولان این تیم بهعلت استفاده تیم حریف از بازیکن غیر مجاز بسیار جنجال به پا کردند. شاید دیگر برایتان تعجبآور نباشد که بدانید زنوزی مطلق رییس هیأت بدمینتون آذربایجان شرقی هم هست. او برای بار دوم از سال ۱۳۸۸ برای مدت چهار سال از سوی مجمع انتخاب رییس هیأت بدمینتون آذربایجان شرقی به ریاست فخاری، مدیر کل تربیت بدنی استان و با حضور محمدرضا پوریا، دبیر فدارسیون بدمینتون کشور انتخاب شد. والیبال و دو و میدانی از رشتههای دیگری است که زنوزی در آن فعالیت میکند.