نماینده شهربابک از عزم نمایندگان مجلس برای برکناری و بررسی طرح عدم کفایت رئیس جمهور خبر داد.
در سایه حکمرانی ناکارآمد و فساد گسترده با وخیمتر شدن اوضاع اقتصادی در ایران و نادیده گرفتن منافع ملی این کشور با ادامه اصرار ورزیدن حکومت بر شروط فرابرجامی و به بنبست رسیدن مذاکرات هستهای، اختلافات میان مقامات ایرانی به طور بیسابقهای تشدید شده است.
در همین راستا مصطفی قطبآبادی، نماینده مجلس ایران ضمن اشاره به اوضاع بغرنج داخلی، پیشنهاد طرح «عدم کفایت» ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران را مطرح کرده و در اینباره گفت:« حتی اگر وزرا هم تغییر کنند، مشکلات حل نمیشوند و پابرجا میمانند. در واقع، مشکل از وزرا نیست، از جای دیگری است و تنها چاره کار، طرح «عدمکفایت» اجرایی آقای رئیسجمهور است.»
قطبآبادی در گفتوگو با «خبرآنلاین» دوشنبه ۵ اردیبهشت با اشاره به موانع طرح استیضاح وزیر «صمت» گفت که استیضاح یک یا چند وزیر فایدهای ندارد، و افزود، هیات رئیسه مجلس مانع استیضاح میشوند، چرا که تفکر آنان «تعامل حداکثری با کابینه» است.
او با این حال تاکید کرد که «تعاملی با مجلس برقرار نیست» و اظهار کرد: «دولت، یکطرفه اعلام میکند که با مجلس تعامل داریم و این در حالی است که ما مجلسیها چنین تعامل ادعایی را ندیدهایم و تجربه نکردهایم.» او در ادامه پرسید: «چرا مجلسی که قرار بود در «رأس امور» باشد، تا این حد به حاشیه رانده شده است؟»
این نماینده مجلس ایران در ادامه با اشاره به ابراهیم رئیسی افزود: «یک نامزد از جناح خاصی، روانه پاستور شده، حالا میخواهند او را نگهدارند، ولی چهار سال دیگر، سرنوشت او همانند روسای جمهوری قبلی خواهد شد.»
با وجود اظهارات و تلاشهای بیسابقه مقامات حکومتی ایران برای منسجم و یکپارچه نشان دادن حاکمیت و کشور پس از به دست گرفتن قدرت اجرایی توسط ابراهیم رئیسی، اختلافات درون جناحهای نظام طی روزهای اخیر به سطح بیسابقهای تشدید شده است.
عرصه این چنددستگی صرفا به اختلافات میان مجلس و دولت ایران محدود نیست و به درون هیئت دولت نیز کشیده شده است
در جدیدترین اقدام دولت رئیسی، روز گذشته محسن رضایی که تا پیش از این به عنوان مشاور اقتصادی رئیس جمهوری، عضو کمیسیون اقتصادی دولت سیزدهم بود، بطور غیرمترقبهای از این کمیسیون حذف شد.
دولت درباره این اقدام تاکنون هیچ توضیحی ارائه نکرده است. اما روزنامه «آفتاب یزد» پیشتر در گزارشی خبر داده بود، حضور رضایی در تیم اقتصادی دولت ایران، باعث «چنددستگی» شده است. این روزنامه در حالی به اختلاف میان احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و محسن رضایی اشاره میکرد. که خاندوزی اختلاف میان خود با رضایی را انکار کرده است.
ایران بریفینگ امروز به لیستی ۱۳ نفره دسترسی پیدا کرده که از منابع موثقی در درون دولت رئیسی خبر از یک تغییرات کلی در دولت وی در روزهای آتی می دهد.
در همین رابطه :
👈 افشای لیست تغییرات کلی در دولت ابراهیم رئیسی
اکنون اختلافات شدید میان مقامات حکومت ایران، در حالی در عرصه افکار عمومی نمایان شده که سرنوشت احیای برجام در هالهای از ابهام فرو رفته، کشور در آستانه فروپاشی قرار گرفته است و خواستههای «فرا برجامی» ایران مذاکرات هستهای در وین را به بنبست کشانده است.
در چنین شرایطی طیف متنوعی از رسانههای ایران و همچنین جناح موسوم به اصلاحطلب حکومتی ضمن حمایت از برنامههای موشکی و برنامه نظامی هستهای ایران، از مقاصد رژیم مبنی بر تقویت توان «بازدارندگی» این کشور پرده برداشته و آن را به عنوان دستاوردی مشترک و فراجناحی معرفی میکنند.
روزنامه «آرمانشرق» اخیرا ضمن تمجید از «قدرت موشکی ایران»، در یادداشتی به قلم «کیومرث اشتریان» نوشت: «هر نقدی که به سیاستهای ما وارد باشد، نمیتوان انکار کرد که قدرت موشکی در وضعیت ژئواستراتژیک کنونی، تنها ابزار بازدارندگی سیاست جنگی اسرائیل علیه ایران است.»
اشتریان افزود: «راهحلهای دیپلماتیک در جای خود ارزشمندند، اما مهمترین ابزار که صلح و راهحلهای دیپلماتیک را ممکن میکند، وجود قدرت موشکی است.»
از سویی تعلیق مذاکرات هستهای و تردید طرفهای درگیر در رسیدن به یک توافق که بتواند برنامه هستهای ایران را متوقف کند، باعث گمانهزنیهای زیادی پیرامون گزینههای جایگزین توافق با ایران شده که از جمله آن احتمال انجام حملات پیشگیرانه نظامی اسرائیل علیه تاسیسات هستهای ایران است.
مقامات ایرانی همواره بر ضرورت امتلاک ابزارهای بازدارندگی جهت پیشبرد طرحهای بیثبات کننده و توسعهطلبانه خود در منطقه و جهان تاکید کرده و اتخاذ هر گونه رویکردی در جهت تقویت توان بازدارندگی این کشور را دستاورد و خط قرمز نظام میدانند.
بدون پرداختن به هزینهها تاکیدها بر قدرت موشکی و توان بازدارندگی هستهای ایران به عنوان دستاورد ارزشمند نظام تا حدی پیش رفته که در تازهترین اظهارات حتی چهرههای ارشد اصلاحطلب نیز نمود پیدا کرده و برای نمونه علی مطهری، نماینده تهران در مجلس روز گذشته در همین زمینه گفت: «ایران از همان ابتدا بهدنبال ساخت بمب هستهای برای «تقویت قوای بازدارنده» بود، اما نتوانست محرمانه بودن این موضوع را حفظ کند و افشا شد.»
اصلاحطلبان حکومتی که از یک سو خود را در شرایط افزایش احتمال جنگ، با جناح حاکم همسرنوشت میبینند از سوی دیگر شاهد پافشاری حکومت بر شروطی هستند که امکان رسیدن به توافق هستهای را مختل ساخته است و حالا ضمن همسویی در حمایت از برنامههای موشکی و هستهای، از احتمال حذف خود از معادلات قدرت بیم دارند.
عباس عبدی یکی از نظریهپردازان اصلاحطلب، دوشنبه در یادداشتی در وبسایت «آرمانشرق» تحت عنوان «حذف دیگران یا حذف خود؟» در این زمینه با اشاره به تجربه فروپاشی حكومتهای کمونیستی و تجزیه يوگسلاوی ، ضمن هشدار نسبت به ادامه یکدست بودن حاکمیت در کشورش هشدار داد که ادامه سیاست یکسانسازی حکومتی به فروپاشی یکباره «جامعه به ظاهر متحد و منسجم» ایران منجر خواهد شد.
مصطفی حسینی قطب آبادی درباره طرح «عدمکفایت» رئیسجمهور گفت: «نظرشان محترم اما شخصاً، معتقدم، مسائل اساسی کشور، اصلاً، قابلاغماض نیست و نباید مشمول مماشات و مرور زمان شود. زیرا مردم، سرمایهها و پایههای اصلی کشور و نظام هستند و بیتوجهی به مطالبات و خواست منطقی و قانونی مردم، درنهایت، کشور و نظام را با چالش مواجه میکند. من نگران بروز این چالش هستم، یگانه ملاک من، مردم است و با کسی هم، عهد اخوت نبستهام.بنابراین، تلاش میکنم از ورد شدن آسیبهای بیشتر به مردم، پیشگیری کنم.
حسینی در تشریح حرکت خود گفت: برای تمامی طرحهای مجلس بالای ۱۵ امضا نیاز است اما برای امر مهمی مانند عدمکفایت رئیسجمهور نیاز است که تعداد امضاها بیشتر شود. طبق آئیننامه، تقاضای رأی به «عدمکفایت» رئیسجمهور، با حداقل، امضای یکسوم نمایندگان، قابلطرح در مجلس است که رقم بالایی است. این تقاضا باید کتباً در جلسه علنی به رئیس مجلس تقدیم شود و چنانچه تعداد امضاهای طرح به حد نصاب برسد، باید در اولین جلسه قرائت و از طریق رسانههای گروهی به مردم اطلاعرسانی شود».