یازده وزیر از فراکسیون حزب الله لبنان و متحدانش بعث شد که در حالی که رئیس دولت لبنان یعنی سعد حریری، در آمریکا سرگرم دیدار با باراک اوباما، رئیس جمهور این کشور هست عملا دولت وحدت ملی در لبنان سقوط کند .
آقای حریری سفر آمریکای خود را پس از اعلام جبران باسیل، وزیر انرژی لبنان که از “جریان ملی آزاد” است و خبر از کناره گیری خود و ده وزیر حزب الله و متحدانش داد ، نیمه کاره رها کرد و به کشورش بازگشت .
اکنون قرار است بلافاصله پس از بازگشت، آقای حریری با میشل سلیمان، رئیس جمهور لبنان دیدار کند.
کناره گیری وزرا و متحدانش
این اولین اقدام عملی حزب الله دراعتراض به دادگاه بین المللی رسیدگی به پرونده ترور رفیق حریری نخست وزیر سابق لبنان است ، پیشتر محمد جواد خلیفه، وزیر بهداشت لبنان از جنبش امل که هم پیمان حزب الله لبنان است، گفته بود که در صورت کناره گیری یازده وزیر حزب الله و متحدانش، دولت لبنان سقوط خواهد کرد، اکنون جبران باسیل، وزیر انرژی لبنان از “جریان ملی آزاد” خبر کناره گیری ده وزیر حزب الله و متحدانش را اعلام کرده است .
کابینه لبنان متشکل از سی وزیر است که ده نفر از آنان را نمایندگان حزب الله و دیگر گروه های حامی آن تشکیل می دهند.وزیر یازدهم که استعفا داده، از وزرایی است که توسط میشل سلیمان، رئیس جمهور لبنان منصوب شده بود.
“دادگاه ترور رفیق حریری”
این دادگاه بین المللی بعد از آن تشکیل شد که رفیق حریری ترور گشت و این اقدام تروریستی بسیاری از مناسبات منطقه ای و داخلی لبنان را تحت تاثیر خود قرار داد این دادگاه اکنون مامور است تا از سوی سازمان ملل متحد به بررسی و شناساندن عامل یا عاملان ترور رفیق حریری اقدام نماید .
اکنون پس از بدست آمدن نشانه هایی حاکی از آنکه این دادگاه به زودی افرادی از حزب الله را به عنوان متهم و مظنون احضار می کند، سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب الله از مقام ها و مردم این کشور خواست که با این دادگاه همکاری نکنند و تهدید کرد که در صورت متهم شدن اعضای حزب الله سکوت نخواهد کرد.
آخرین موضعگیری های منطقه ای به سخنان علی خامنه ای رهبر حکومت ایران بر می گردد که پیشاپیش اعلام نموده بود رای دادگاه هرچه که باشد مورد قبول نخواهد بود .
البته این فقط ایران نیست که پیگیر نتیجه رای دادگاه می باشد چرا که تلاش های عربستان و سوریه نیز برای رسیدن به توافقی در این زمینه تاکنون به جایی نرسیده است و سعد حریری، نخست وزیر لبنان نیز از سوی دیگر درخواست حزب الله لبنان برای تشکیل نشست فوق العاده دولت را رد کرده است ، اکنون با افزایش تنش ها در لبنان، احتمال دارد که درگیری هایی میان شیعیان و سنی ها روی دهد.
مقام های سازمان ملل متحد نیز بارها گفته اند که تسلیم این تهدیدات و فشارها نخواهند شد و دادگاه بین المللی به کار خود ادامه خواهد داد.
تاکنون و از آنچه که از لا به لای اخباری که از رسیدگی این دادگاه به پرونده بر می آید ، انگشت اتهام متوجه سوریه و نیروهای طرفدار این کشور است ، همین فشارها و اطلاعات بود که باعث شد تظاهرات گسترده لبنانی ها، را بدنبال خود آورد و نهایتا نیروهای سوریه بعد از ۲۹ سال از لبنان خارج شدند.

سعد حریری خود بارها، سوریه را به دست داشتن در قتل پدرش متهم کرده و نسبت به تلاش های سوریه برای برخوردار شدن از “نفوذ گذشته” در لبنان هشدار داده بود گرچه که او نیز ظاهرا عقب نشینی هایی کرده است و اخیرا در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط، چاپ لندن، متهم کردن سوریه به دست داشتن در ترور پدرش، رفیق حریری، را یک اشتباه خواند.
اکنون با این استعفای دسته جمعی هواداران حزب الله از دولت آشکار می گردد که حزب الله لبنان خود واقف به نقش خود در این ترور است و فرار به جلو را از هم اکنون آغاز کرده است .
یک مقام آگاه در دادگاه لاهه که نخواست نامش فاش بشود به خبرنگار ایران بریفینگ اعلام کرد که تلاش بی وقفه مسئولان قضایی بین المللی بدون توجه به فشارها ادامه دارد و خبر از برگزاری اولیه دادگاه در 16 فوریه سالجاری میلادی یعنی کمتر از یک ماه دیگر داده است ، پیشتر نیز از اخبارهای منتشر شده آشکار شد که دو ایرانی ناراضی که از مقامهای سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده اند در میان شاهدین این دادگاه می باشند .
این دو تن از ظاهرا قرار است پرده از همکاری ایران و بطور مشخص نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از هشت سال پیش از انجام ترور برای از میان برداشتن رفیق حریری بردارند .