ایران بریفینگ (اختصاصی)- کمک های حکومت ایران به شبه نظامیان فلسطینی، حزب الله لبنان از اوایل تشکیل جمهوری اسلامی مطرح بوده است. مقامات حکومت ایران همیشه از تریبون های رسمی از گروههای فلسطینی و لبنانی که در حال تنش با اسرائیل هستند حمایت کرده اند. علی خامنه ای رهبر حکومت ایران در سال گذشته در یکی از سخنرانی هایش اعلام کرد ” ما در ضدیت با رژیم صهیونیستی دخالت کردیم که نتیجه آن هم پیروزی در جنگ های 33 روزه و 22 روزه شد.” رهبر جمهوری اسلامی وعده داد که “بعد از این هم هرکس با رژیم صهیونیستی مخالفت کند، پشتیبان او هستیم و کمکش می کنیم.” فرماندهان سپاه هم بارها به کمک های مالی، تجهیزاتی حکومت به این گروه ها اعتراف کرده اند.
اسماعیل قاآنی، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، در مصاحبهای با خبرگزاری دانشجویان ایران “ایسنا” اعتراف کرد که جمهوری اسلامی در عملیات نظامی، شبهنظامی و غیرنظامی در سوریه همگام با رژیم بشار اسد شرکت دارد. (دویچه وله به نقل از ایسنا 05/28/2012). محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران حضور تعدادی از نیروهای قدس در سوریه به منزله “حضور نظامی” نیست و ایران “کمکهای فکری و مشاورهای” به سوریه کرده و از این کشور حمایت اقتصادی میکند (ایسنا 26 شهریور 1391). وی همچنان در مورد ارسال سلاح به باریکه غزه گفت: ما سلاحي به غزه نفرستادهايم، ولي با افتخار اعلام ميکنيم که فناوري ساخت موشک فجر 5 را در اختيار آنها قرار دادهايم و هم اکنون هم تعداد زيادي از اين موشکها ساخته شده و در اختيار آنها قرار دارد(عصر ایران 01 آذر 1391). جواد کریمی قدوسی از نمایندگان اصولگرای مجلس شورای اسلامی ایران و از فرماندهان سپاه پاسداران گفته است که گردان های عزالدین قسام تحت امر جمهوری اسلامی ایران هستند و از رهبران گروه فلسطینی حماس دستور نمی گیرند. او در ادامه صحبت هایش از ارسال 50 هزار موشک و هزاران موشک ضد تانک به غزه سخن گفت(العربیه فارسی به نقل از روزنامه خراسان). علی لاریجانی رئیس مجلس ایران در تاریخ 1 آذر 1391 حمایت از شبه نظامیان فلسطینی به عنوان افتخار یاد کرد و از جنبه مادی و نظامی بودن آن سخن گفت و اعلام کرد در سختترین شرایط در کنار این گروهها خواهیم بود(فارس 91/09/01).
علاوه بر مقامات رسمی حکومت جمهوری اسلامی مقامات حزب الله و حماس هم از کمک های همه جانبه دولت ایران به این گروهها خبر داده اند. حسن نصرالله در مورد حمایت مالی و تجهیزاتی ایران گفت: جنبش حزب الله در گذشته تنها حمايت سياسي و معنوي ايران را از اين جنبش تاييد کرده بود زيرا نمي خواست براي برادران ما در ايران مشکلي بوجود آيد . اما اکنون تغيير سياست داشته است زيرا رهبري ايران بطور علني حمايت جمهوري اسلامي را از اين جنبش اعلام کرد. وي تصريح کرد :ما از سال هزار و نهصد و هشتاد و دو به هر شکلي از ايران حمايت معنوي ، سياسي و تجهيزات دريافت کرده ايم(بولتن نیوز به نقل از رویترز 19 بهمن 1390). دبیرکل حزب الله لبنان همچنین در مورد بازسازی جنوب لبنان گفت: در ماههای اولیه بعد از جنگ بخش زیادی از مناطق آسیب دیده ترمیم شد و این موضوع با کمک های مالی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت، منازل مسکونی و خانه ها ترمیم شدند(فارس 91/02/23). به گزارش فارس به نقل از شماره امروز روزنامه لبناني السفير، اسماعيل هنيه كه اخيرا از ايران ديدار كرده گفت: «نتيجه ديدارم از ايران حمايت مالي از فلسطين به ارزش 250 ميليون دلار و ارائه چند طرح براي حمايت مالي و اقتصادي مستقيم از دولت و ملت فلسطين بود»(فارس 85/09/21). اسماعیل هنیه و خالد مشعل هم در جنگ 8 روزه اخیر بین حماس و اسرائیل که به آتش بس بین طرفین منجر شد، از کمک های دولت ایران تشکر و قدردانی کردند که اخبار در مورد پیام تشکر آنان در اکثر رسانه و خبرگزاری های ایران منتشر شد.
مقامهای گمرک ترکیه روز سهشنبه، دهم ژانویه، چهار کامیون را که از ایران راهی سوریه بودند، توقیف کردند( بی بی سی فارسی 20/10/1390). ترکیه، بار دیگر یک محمولۀ سلاح از ایران به مقصد سوریه را متوقف و توقیف کرد. «زوددویچه تسایتونگ»، روزنامۀ پرتیراژ آلمانی، به نقل از محافل دیپلماتیک غربی اعلام کرد که ممکن است مقصد این محمولۀ توقیف شده، گروه اسلام گرای حزب الله لبنان بوده باشد. احمد داوود اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه هم آن را تائید کرد(صدای آمریکا 1390/5/ 14).
حمایت آشکار دولت ایران باعث تقویت گروههای تندروی لبنانی و فلسطینی درخاورمیانه شده است. با اینکه مقامات کشوری و لشکری حکومت ایران اعلام می کنند که حمایت از این گروهها جنبه اعتقادی دارد ولی حکومت و ژاندارم آن سپاه اهداف خاصی را در مورد مسئله فلسطین و لبنان دنبال می کنند. حکومت ایران به جای دفاع از حقوق مردم فلسطین و تلاش برای ایجاد صلح بین دو ملت تاحالا ازاین منازعه به عنوان دستاویزی برای پیشبرد سیاست های خود در منطقه و تحقق اهداف ایدئولوژیک خود استفاده کرده است. حکومت ایران با تقویت و حمایت همه جانبه گروه های اسلام گرا مانند حماس و جهاد اسلامی در مقابل گروه های میانه رو مانند تشکیلات خودگردان تا کنون مانع دستیابی این دو ملت به یک صلح پایدارازطریق روش های مسالمت آمیز شده است. ترغیب و تحریک این گروه ها توسط سپاه برای ترور شهروندان اسرائیلی باعث بر افروختن آتش جنگ در این منطقه می شود. زیرا حاکمیت با این عمل سعی در انتقال بحران از سرزمین مادر دارد و می خواهد منازعه را از منطقه جغرافیای خود دور نگه دارد. سپاه پاسداران می خواهد با استمرار خشونت ها و خونریزی های ناشی از جنگ، موضوع حقوق بشر در غرب و همپیمانش اسرائیل را در دید افکار عمومی جامعه ایران و جامعه جهانی به چالش بکشد و تا اینکه در داخل بتواند براحتی به سرکوب مخالفان داخلی حکومت دامن بزند. مقامات جمهوری اسلامی همچنین در شرایط خاص مانند مناقشه هسته ای از این گروه های تروریستی به عنوان ابزار تهدیدی برای چانه زنی و فشار بر غرب و جامعه بین الملل استفاده می کنند. حمایت دولت ایران از حکومت بشار اسد در سوریه هم به دلیل جایگاه آن در محور حلال شیعی و ضدیت با اسرائیل می باشد. سوریه همچنین از لحاظ لجستیکی برای جمهوری اسلامی اهمیت ویژه ای دارد چون ایران از این مسیر برای شبه نظامیان فلسطینی و لبنانی سلاح و تجهیزات می فرستد و در حقیقت کشور سوریه دروازه ای برای حکومت ایران جهت تقویت این گروه های تروریستی می باشد. به همین خاطرحکومت ایران و ژاندارم آن “سپاه پاسداران” با تمام توان خود تلاش می کنند که از سقوط حکومت بشار اسد در سوریه همپیمان استراتژیک خود، جلوگیری کنند.