ایران بریفینگ – وبسایت خبری کلمه روز شنبه، 26 اسفند، از بازداشت حسین لقمانیان، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، به همراه چهار تن از فعالان اصلاحطلب استان همدان در راه سفر به تهران و دیدار با محمد خاتمی خبر داد.
بر اساس این گزارش، ماموران امنیتی در حالی اقدام به بازداشت آقای لقمانیان کردند که او به منظور دیدار با محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران در راه تهران بوده است.
وبسایت کلمه چهار فعال اصلاحطلب دیگر را که همراه با حسین لقمانیان بازداشت شدهاند، محمدرضا افخمی، هادی احتظاظی، امین فریدیان و «خانم رحیمی» نام برده و مینویسد که همه آنها اکنون در اداره اطلاعات همدان به سر میبرند.
دلیل این بازداشت که در آستانه یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری انجام میشود، مشخص نیست، اما حکومت ایران در سالهای اخیر فشار زیادی را به اصلاحطلبان آورده است، به طوری که بسیاری از آنها به واسطه اتهاماتی مانند «اقدام علیه امنیت ملی» با احکام طولانیمدت زندان مواجه شدهاند.
حسین لقمانیان که در گزارش کلمه از او به عنوان رئیس شاخه همدان جبهه مشارکت، از احزاب اصلاحطلب ایران، یاد شده است، نماینده مجلس ششم شورای اسلامی بود که در سال 1380 به خاطر نطقی که در مجلس در اعتراض به بازداشت فعالان ملی – مذهبی انجام داد به 10 ماه حبس تعزیری محکوم و سپس روانه زندان اوین شد.
این ماجرا واکنش شدید مهدی کروبی، رئیس مجلس ششم، را در پی داشت که معتقد بود اقدام قوه قضاییه در بازداشت آقای لقمانیان به معنای نقض مصونیت پارلمانی نمایندگان مجلس است.
در نهایت نیز به دنبال تهدید آقای کروبی به استعفا از ریاست مجلس، حسین لقمانیان از زندان آزاد شد.
آقای لقمانیان در انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 ایران ریاست ستاد مهدی کروبی، نامزد انتخابات، را در همدان بر عهده داشت و پیش از این در سال ۱۳۸۰ به خاطر نطق خود در مجلس بازداشت شده بود.
مهدی معتمدی مهر، عضو نهضت آزادی ایران هم روز شنبه 26 اسفند 1391 پس از بازرسی منزلش، بازداشت شد.
مهدی معتمدی مهر در پی محاکمه در شعبه 28 دادگاه انقلاب و با اتهامهایی نظیر «عضویت در نهضت آزادی ایران، شرکت در تجمع روز عاشورا و نوشتن مقالات انتقادی» به پنج سال حبس محکوم شده بود، که این حکم عینا در دادگاه تجدید نظر نیز تایید شد.
وی نخستین بار در فروردین 1388 به بهانه نقش داشتن در تنظیم و انتشار بیانیه درخواست نظارت بینالمللی در انتخابات دهم ریاست جمهوری بازداشت و پس از 45 روز حبس انفرادی به قید کفالت آزاد شد و بار دوم، پس از وقایع عاشورای 1388 به اتهام شرکت در این تجمع، بازداشت و پس از حدود دو ماه در دهم اسفند همان سال آزاد شد.
در چند ماه اخیر فشار بر فعالین سیاسی و قومی، روزنامه نگاران منتقد حکومت افزایش یافته است. ارگان های نظامی و امنیتی حاکمیت اسلامی ایران با سرکوب فعالین سیاسی و روزنامه نگاران می خواهد از شفافیت انتخاباتی جلوگیری کند و با دستکاری و مهندسی انتخابات فرد مورد نظر رهبر حکومت علی خامنه ای را بر کرسی ریاست جمهوری بنشانند.