ایران بریفینگ : محمود عباس از مخالفان سر سخت دخالتهای دولت ایران در روند صلح خاورمیانه هست . اوج اختلافات سال پیش بود که محمود عباس، در اعتراض به صحبتهای احمدی نژاد که دولت خودگردان را دولتی خود فروخته خوانده بود اعلام کرد رئیس جمهوری که با تقلب و کشتار مخالفانش برسر کار آمده حق دخالت در مسائل داخلی فلسطین ندارد!.
جمهوری اسلامی ایران از زمان پیروزی انقلاب سال 1357 همواره مسئله فلسطین را مد نظر داشته و آنرا مسئله جهان اسلام می داند و با حمایتهای خود از گروههای تندرو و مسلحی همچون حماس سعی در آتش افروزی بر اختلافات فلسطین و اسرائیل دارد ، اکنون طبق آنچه که گاردین نوشته محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، از یک بازرگان فلسطینی خواسته بود تا۵۰ میلیون دلار برای راهاندازی رادیوی مخالفان محمود احمدینژاد کمک کند.
روزنامه گاردین، چاپ بریتانیا، دو روز پیش ( چهارشنبه ۲۶ ژانویه ۶ بهمن) نوشت: پس از انتخابات جنجالی ریاست جمهوری ایران در سال ۲۰۰۹ محمود عباس، رئيس تشکیلات خودگردان فلسطین، تلاش کرده بود تا یک بازرگان فلسطینی را متقاعد کند میلیونها دلار برای تاسیس یک ایستگاه رادیویی در اختیار مخالفان حکومت ایران قرار دهد.
به نوشته گاردین صائب عریقات، مذاکرهکننده ارشد فلسطینی در گفتوگوهای صلح با اسرائیل، «این اقدام محمود عباس به طرفداری از مخالفان حکومت ایران را افشا کرده است.»
طبق این گزارش آقای عریقات در دیدار با جورج میچل، فرستاده آمریکا به خاورمیانه، گفته بود: این اقدام محمود عباس نشان میدهد که دولت فلسطین از اهداف راهبردی آمریکا در منطقه بهویژه تلاشهای واشنگتن برای مقابله با نفوذ ایران حمایت میکند.
مقامهای دولت آمریکا، ایران را به حمایت مالی از جنبشهای مسلح مقاومت حماس و حزبالله متهم کردهاند.
به نوشته گاردین صائب عریقات در دیدار با جورج میچل در اکتبر سال ۲۰۰۹ تاکید کرده بود: این لحظه درک واقعیت در خاورمیانه است؛ احمدینژاد در غزه و لبنان است؛ پاکستان در آستانه سقوط است؛ کشورهای عربی کاری انجام نمیدهند و شما میدانید که ابومازن (محمود عباس) مجبور بود یک بازرگان را متقاعد کند تا به آقای موسوی برای راهاندازی یک ایستگاه رادیویی پول بدهد.
میرحسین موسوی از نامزدهای رقیب محمود احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری ژوئن سال ۲۰۰۹ ایران است. پس از اعلام نتیجه انتخابات که در آن آقای احمدینژاد باردیگر برنده اعلام شد، آقای موسوی و مهدی کروبی، دیگر رقیب اصلاحطلب، از «مهندسی آرا» در انتخابات سخن گفتند و خواستار باطل شدن آن شدند.
براساس این گزارش آقای عریقات گفته بود که محمود عباس در دیدار با ژنرال جیمز جونز، مشاور وقت امنیت ملی آمریکا، درخواست کمک به میرحسین موسوی برای راهاندازی یک ایستگاه رادیویی را مطرح کرده بود.
روزنامه گاردین نوشته است که موضوع درخواست کمک دولت فلسطین به میرحسین موسوی را از شخصیتهای مخالف حکومت ایران جویا شده است و آنها تصدیق کردهاند که خودشان تلاش کرده بودند از ارتباطهای قدیمی با تشکیلات خودگردان فلسطین بهرهبرداری کنند اما در این امر ناکام ماندند.