ایران بریفینگ / رهبر انصار حزب الله، گفت: نام بردن از آقای لاریجانی،آقای جهرمی، آقای ستاری فر و آقای جهانگیری نشانه آن است که امکان دارد دوره ریاست جمهوری آقای روحانی به پایان نرسد بنابراین زودتر از موعد نفرات مطرح شدند. برخی فکر می کنند آقای روحانی به دلیل شکست در استراتژی باید این جایگاه را ترک کند و اینمی تواند بعد از چهلمین سال پیروزی انقلاب، نوروز ۹۸ یا بعد از انتخابات مجلسباشد. بر همین اساس این افراد زودتر از زمان مورد نظر مطرح می شوند. حتی اگر اعلامزودتر از موعد این نام ها برای انتخابات ۱۴۰۰ باشد، از شواهد و قرائن بر می آید کهکسی خارج از این افراد نخواهد بود.
حسین الله کرم گفت: آقای معین همسوی با آقای خاتمی بود و آمد، آقای ناطق نوری همسوی با آقای هاشمی رفسنجانی بود و آمد. در دوره کنونی هم به همین شکل خواهد بود. روسای جمهور در ایران معممولا علاقه و تمایل داشتند که بعد از پایان دوره مسئولیت، سکان امور اجرایی را تحویل کسی بدهند که به نگاه سیاسی آنها نزدیک باشد اما هیچ گاه این علاقه محقق نشده است. هاشمی رفسنجانی دولت خود را به کسانی تحویل داد که قبح انتقاد و همجمه رسانه ای به او را شکستند و سیدمحمد خاتمی نیز تصورش این بود که زمام قوه مجریه را به معین می سپارد اما روز آخر دست در دست محمود احمدی نژاد به پاستور رفت و کلید اتاق را تحویل او داد.
محمود احمدی نژاد می خواست مدل پوتین-مدودف را با اسفندیار رحیم مشایی برای تداوم دولتش پیدا کند اما این مدل او در همان روز اجرا با ردصلاحیت مشایی شکست خورد و روحانی با شعار اعتدال بر کرسی ریاست جمهوری تکیه زد. حالا این روزها دو دیدگاه درباره روحانی مطرح است. دیدگاه نخست اعتقاد دارد او نیازی به حفظ پایگاه اجتماعی اش نمی بیند و فارغ از چنین ملاحظاتی برنامه های اداره دولت را پیش می برد تا دوره ریاست جمهوری اش به پایان برسد اما در مقابل دیدگاه دیگر می گوید روحانی تمایل دارد رئیس جمهور بعد او راه اعتدال را ادامه دهد بنابراین برای این مسئله پلنی را طراحی کرده است. اللهکرم گفت: احمدی نژاد یک استثنا بود که با معرفی نامزد مورد حمایت خرق عادت کرد اما آقای روحانی این کار را انجام نمی دهد.
از آنجا که هنوز ساختار حزبی در کشور ما شکل نگرفته و گروه های سیاسی نقش احزاب را بازی می کنند بنابراین روسای جمهور علاقمند هستند در چارچوب تفکر یا حتی گروه خودشان افرادی را برای دوره های بعد ریاست جمهوری برگزینند تا اداره امور اجرایی کشور براساس دیدگاه و استراتژی آنها جلو برود. این رویه تبدیل به اصل شده و آقای روحانی بر همین رویه عمل خواهد کرد.
احمدی نژاد خرق عادت کرد تا با این روش از جریان سیاسی پشت سر خودش خارج شود در حالیکه باید فرد مشخص تری را در گروه سیاسی خودش معرفی می کرد اما آقای روحانی چنین کاریی را انجام نمی دهد،احمدی نژاد یک استثنا بود که نفری را معرفی کرد اما آقای روحانی این کار را انجام نمی دهد اما سعی می کند که کسی از جمع گروه خودشان معرفی شود. مثلا آقای معین همسوی با آقای خاتمی بود و آمد، آقای ناطق نوری همسوی با آقای هاشمی رفسنجانی بود و آمد. در دوره کنونی هم به همین شکل خواهد بود.
گزینه مدنظر آقای روحانی برای انتخابات ۱۴۰۰ چه کسی خواهد بود؟
نام بردن از آقای لاریجانی، آقای جهرمی، آقای ستاری فر و آقای جهانگیری نشانه آن است که امکان دارد دوره ریاست جمهوری آقای روحانی به پایان نرسد بنابراین زودتر از موعد نفرات مطرح شدند. برخی فکر می کنند آقای روحانی به دلیل شکست در استراتژی باید این جایگاه را ترک کند و این می تواند بعد از چهلمین سال پیروزی انقلاب، نوروز ۹۸ یا بعد از انتخابات مجلس باشد. بر همین اساس این افراد زودتر از زمان مورد نظر مطرح می شوند. حتی اگر اعلام زودتر از موعد این نام ها برای انتخابات ۱۴۰۰ باشد، از شواهد و قرائن بر می آید که کسی خارج از این افراد نخواهد بود.
اظهارات ملایم عضو قرارگاه عمار نزدیک به سپاه پاسداران حاکی از آن است که هم جریان گروه فشار و هم سپاه پاسداران اکنون دیگر از تهدید و انتقادات تند به دولت دست کشیده اند و بیشتر مایل هستند ناظر نارسایی های دولت باشند ، دولت ایران اکنون بر اثر تحریمهای آمریکا سخت ترین روزهای خود را سپری می کند و فروپاشی اش و انتخابات زود هنگام دور از ذهن نیست .
- حمله ای سهمگین : تصاویر ماهوارهای از حمله اسرائیل به پایگاه ساخت و پرتاب موشک سپاه در شاهرود
- پرچم اسرائیل بر بالای «باغ ایران» به اهتزاز درآمد
- برنامه موشکی ایران دفاع ملی یا تهدید بینالمللی؟
- رهبر حماس در غزه و چهره نزدیک به ایران؛ یحیی سنوار کیست؟
- کشته شدن اسماعیل هنیه؛ رسوایی امنیتی در «آغوش امن مقاومت»