در روزها و هفته های گذشته مرگهای مشکوک نظامیان جمهوری اسلامی شدت گرفته است، علاوه بر علی کمانی، عضو نیروی هوافضا که سپاه پاسداران روز یکشنبه ۲۲ خرداد از کشته شدن او «حین ماموریت» خبر داد، در این روز اعلام شد محمد عبدوس، از «کارکنان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح»، نیز «حین انجام ماموریت» کشته شده است.
خبر کشته شدن محمد عبدوس را ابتدا خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه، اعلام و او را «از کارکنان هوافضای سپاه در سمنان» معرفی کرد، اما روز دوشنبه وزارت دفاع با صدور اطلاعیهای وی را از کارکنان این وزارتخانه معرفی کرد و افزود که «عصر یکشنبه ۲۲ خرداد حین انجام ماموریت در منطقه عمومی سمنان» کشته شده است.
وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز همچون خبرگزاری فارس در اطلاعیه مبهم خود به جزئیات و محل دقیق کشته شدن محمد عبدوس اشارهای نکرده است.
سمنان سایت موشکی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در آن قرار دارد، و با توجه به کشته شدن علی کمانی یکی از فرماندهان میانی نیرویی که در سپاه پاسداران برنامه موشکی را دنبال می کند به نظر می رسد حادثهای در آن منطقه رخ داده است که جمهوری اسلامی سعی در کتمان و یا مخفی کردن آن دارد.

در شهریور ۱۳۹۸ پنج روز پس از انتشار خبری درباره انفجار در یک سکوی پرتاب موشک ماهوارهبر در سمنان، علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران، با تایید این اتفاق گفت که انفجار در سکو بدون ماهواره اتفاق افتاده و علت آن “خطای فنی” بوده است.
آقای ربیعی، روز دوشنبه ۱۱ شهریورماه در پاسخ به خبرنگاران احتمال خرابکاری را رد کرد و افزود که علت انفجار رخ داده یک “خطای فنی” بوده است، و افزود: “همه کارشناسان بر این موضوع اتفاق نظر دارند که یک بحث فنی بوده است. کاملا هم مشخص است بحث فنی چگونه اتفاق افتاده است.”
خبرگزاری رویترز، متعاقب آن گزارش داد که یک شرکت آمریکایی تصاویر ماهوارهای منتشر کرده که گفته میشود از یک مرکز فضایی ایران گرفته شده و در آن ستون دود سیاهی بر بالای محلی شبیه به سکوی پرتاب موشک دیده میشود، رویترز اعلام کرد علاوه بر تحقیقات موشکی ، تصاویر حاکی از آن است که برنامه موشکی نظامی ایران نیز در این سایت دنبال می شود.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا، نیز یک روز پس از انتشار خبر این انفجار در توییتر خود با انتشار عکسی کاملا واضح از محل سایت و انفجار صورت گرفته نوشت: “ایالات متحده آمریکا در حادثه فاجعهباری که طی آمادهسازیهای نهایی در سکوی پرتاب موشک ماهوارهبر سفیر در جایگاه یک در سمنان رخ داد نقشی نداشته است.
هنوز کسی به طور قطع نتوانسته مشخص کند این تصویر چطور تهیه شده اما آنچه مشخص است این است که تهران میتواند آن را اینگونه هم بخواند که رئیس جمهوری آمریکا رسما و بی تعارف نشان داده که چهارچشمی ایران را زیر نظر دارد و حتی شعارنوشتههای روی سکوی پرتاب این موشک را هم میتواند از دو قاره آنسوتر بخواند.
خود رییس جمهوری آمریکا در پاسخ به این پرسش ها گفته : “من فقط برایشان آرزوی موفقیت کردم. مشکل بزرگی داشتند. من هم عکسی داشتم و منتشرش کردم. حق هم داشتم منتشر کنم. حالا این را که عکس از کجاست خودتان باید بفهمید!”
آقای ربیعی در واکنش به این توییت آقای ترامپ گفت: “دو جریان خبری در این میان شکل گرفت؛ یکی در صدد القای این موضوع بود که قادر هستند در موسسات ما که میتوانند کار جاسوسی و خرابکاری بکنند که اصلا کارشناسان ما روی این موضوع صحه نمیگذارند و به نوعی این نظر سوءاستفاده برای قدرت نمایی است.”
با این حال وزارت دفاع در بیانیه خود از تعبیر «جانفشانی» و « از خون خود گذشتن» در مورد آقای عبدوس استفاده کرده که احتمال کشته شدن او بهدلیل سانحه یا تصادف عادی را ضعیف میکند.
انتشار خبر کشته شدن محمد عبدوس همزمان بود با انتشار اطلاعیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که از کشته شدن یک عضو دیگر یگان هوافضای خود به نام علی کمانی «در حین انجام ماموریت در سانحه تصادف» خبر داده بود.

در اطلاعیه سپاه استان مرکزی نیز زمان دقیق کشته شدن علی کمانی و دیگر جزئیات حادثه را در ابهام گذاشت.
در هفتههای گذشته گزارشهای متعددی در مورد کشته شدن نیروهای برجسته سپاه پاسداران در حوادث گوناگون منتشر شد.
سوء قصد مسلحانه به حسن صیاد خدایی، از فرماندهان نیروی قدس سپاه، که موجب کشته شدن او شد، از مهمترین این اتفاقات بود. پس از آن گزارش شد که علی اسماعیلزاده، سرهنگ پاسدار عضو نیروی قدس، روز نهم خرداد «با افتادن از بالکن خانه خود در کرج» کشته شده است، اما در مراسم او تشریفاتی را انجام دادند که عمدتا برای شهدا انجام می دهند ، کما اینکه در بیلبوردهای تجلیل از او لفظ شهید را بکار گرفته اند.

مرگ مشکوک ایوب انتظاری، «دانشمند صنایع هوافضا»، نیز در کانون توجه قرار گرفت جمهوری اسلامی مرگ او را ناشی از مسمومیت غذایی اعلام کرد اما استاندار یزد او را «شهید» خواند.

برخی رسانههای اسرائیل نیز روز ۱۴ خرداد از مرگ «کامران ملاپور، دانشمند جوانی که در سایت هستهای نطنز کار میکرد» خبر دادند.