ایران بریفینگ / روز یکشنبه محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد که متهم پرونده سایت «سکه ثامن» در دسترس نیست. او درباره متهم اصلی پرونده سکه ثامن گفت: «طرف اصلی در دسترس نیست و اینکه آیا فرار کرده یا از کشور خارجشده مشخص نیست، ولی دسترسی به او نیست که از آن اطلاع ندارم، ولی برخی خبرها هست که از کشور خارجشده است»
در ماههای اخیر اخبار زیادی درباره فرار و یا تلاش برای فرار متهمان اقتصادی از کشور منتشرشده است. پیشتر در جریان دادگاه پرونده موسسه اعتباری ثامنالحجج تا مدتها متهم ردیف سوم پرونده در دسترس نبود، اما پس از برگزاری ۱۱ جلسه از دادگاه ناگهان فردی بهعنوان وکیل متهم معرفی شد. بهروز صفری تالار پشتی، وکیل متهم ردیف سوم پرونده در دادگاه گفت: موکل من در منزل خود در تهران خیابان گاندی حضور دارد اما هرگز در دادگاه دیده نشد و دستآخر هم برائتش صادر شد.
در مورد دیگر متهم به اختلاس در صنعت نفت به همراه خانوادهاش به گرجستان گریخته است. خبرگزاری فارس: مسئول فروش فرآوردههای نفتی به کشتیها (بانکرینگ) در منطقه بوشهر با اختلاس چند ده میلیارد تومانی متواری شد؛ او حتی بعد از فرارش هم نامش عنوان نشد و فارس او را «ح. ط» معرفی کرد و نوشت: مدت ۲ سال و نیم است که در این سمت مشغول به کار بوده است پیشازاین ۲ بار دیگر نیز دست به سوءاستفاده زده بود بااینوجود ظاهراً توجهی به این موضوع از سوی مسئولان امر صورت نگرفته تا اینکه نامبرده توانست ارقام کلانتری را به جیب بزند، ح. ط. که پیشتر خانواده خود را به گرجستان فرستاده بود خود نیز به این کشور متواری شده است.
خردادماه سال جاری خبرگزاری تسنیم گزارشی منتشر کرد که بر اساس آن در جریان یک فقره کلاهبرداری خانوادگی از ۸ بانک، متهم ردیف دوم پرونده که فرزند متهم ردیف اول بوده به همراه همسرش از کشور گریخته است؛ حدود ۸ سال از کشف یک فساد کلان بانکی که حکایت از کلاهبرداری هزار و ۴۰۰ میلیاردی اعضای یک خانواده از ۸ بانک دولتی و خصوصی دارد، میگذرد، اما تعلل در رسیدگی به این پرونده تا جایی طول کشید که متهم از کشور گریخته نام او هم عنوان نشد، پیشتر متهم ردیف نهم این پرونده نیز از کشور گریخته بود.
در جریان کشف تخلف گسترده در واردات خودروهای لوکس به کشور در تابستان نیز اعلام شد که یکی از متهمان پرونده از کشور فرار کرده است.
جعفری دولتآبادی دادستان تهران دوم مردادماه این خبر را تائید کرد و گفت که این متهم زن پیش از تشکیل پرونده قضایی از کشور خارجشده است.
یکی دیگر از پروندههایی که اخیراً دادگاه آن به پایان رسیده، پرونده حمید باقری درمنی است. پروندهای عریض و طویل با شاکیهای متعدد. آنطور که قاضی ابوالقاسم صلواتی میگوید، این پرونده ۱۵۵ جلدی، ۳۳ متهم دارد که ۵ نفر از آنان متواری هستند. ۵ متهمی که در این ۸ جلسه دادگاه تنها جستهوگریخته آنهم از سوی متهم اصلی تنها نام ۲ نفر از آنان برده شده است و از هویت بیشتر مابقی تاکنون خبری در دست نیست.
در پرونده وحید مظلومین، سلطان سکه نیز یکی از متهمان به نام حسین مظلومین از کشور گریخته است. او برادرزاده وحید مظلومین است که بنا به گفته دادستان تهران گردش مالی ۳ هزارمیلیاردی داشته است.
به نظر میرسد مفسدان اقتصادی بهراحتی برای خود نسخه خاوری را میپیچند و به خارج از کشور میروند و در آنجا در امنیت و بدون اینکه تحت تعقیب قرار گیرند به زندگی خود ادامه میدهند.
یکی دیگر از مواردی که در ماههای اخیر رخداده تلاش شهرام جزایری فعال اقتصادی پرحاشیه برای خروج غیرقانونی و یا فرار از کشور بود. هفتم مردادماه سال جاری خبر کوتاه و عجیبی منتشر شد. شهرام جزایری درحالیکه دربار عدس پنهانشده بود بازداشت شد.
هنوز روشن نیست چرا شهرام جزایری قصد خروج غیرقانونی از کشور را داشت تلاش شهرام جزایری برای خروج غیرقانونی از کشور در نوع خود عجیب بود او به دلیل بدهی مالیاتی ۴۵۰ میلیون تومانی ممنوعالخروج شده بود اما هنگامیکه در میان عدسها شناسایی میشود طبق اخبار رسانههای رسمی قصد پرداخت ۱ میلیارد تومانی رشوه داشته! هنوز پس از گذشت ماهها مشخص نشده است که چرا جزایری به این شکل عجیب قصد خروج از کشور داشت.
- کشته شدن حسن نصرالله؛ گزینههای پرهزینه و انتخابهای دشوار حکومت ایران
- چگونه حسن نصرالله به قدرتمندترین چهرهٔ تاریخ حزبالله لبنان تبدیل شد؟
- عباس نیلفروشان که به همراه حسن نصرالله کشته شد که بود ؟
- ایران و چالش هولناک تورم زیر سایه سرداران سپاه
- سه نما از دومین سالگرد مهسا امینی