
ایران بریفینگ / دادگاه تجدید نظر حکم ۱۰ سال زندان ارس امیری، کارمند سابق شورای فرهنگی بریتانیا، را «تایید کرد»، ارس امیری چندی پیش در نامهای به رئیس قوه قضائیه نوشت که نهادهای امنیتی از او خواستهاند با آنها همکاری کند اما او این پیشنهاد را رد کرده است و پس از آن به زندان افتاده است.
این دانشجوی ایرانی نخستین بار در ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ بازداشت شد. مأموران از او در هتل استقلال تهران بازجویی کردند و سپس او را به بازداشتگاه ۲۰۹ زندان اوین به یک سلول انفرادی انتقال دادند و به ظن اقدام علیه امنیت ملی و عضویت در یک گروه غیر قانونی او را صبحها و عصرها پیوسته تحت بازجویی قرار دادند.
۳۱ اردیبهشت ۹۷ بعد از ۶۹ روز بازداشت موقت، ارس امیری با قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. اما بازجویان از خرداد ۹۷ به بعد با او همچنان در تماس بودند تا اینکه در سومین دیدار به او پیشنهاد همکاری دادند. ارس امیری در نامهاش به ابراهیم رئیسی نوشته است:
«در سومین دیدار، درخواست صریح آنها مبنی بر همکاری را رد کردم و بیان کردم که فقط میتوانم در رشته تخصصی خودم و به طور رسمی کار کنم و نه هیچ کار دیگری.»
بر اساس این گزارش، بعد از رد درخواست مأموران اطلاعاتی، بازپرس پرونده از شعبه یک دادسرای ناحیه ۳۳ تهران مجدداً ارس امیری را احضار و پس از تفهیم اتهام «اداره و تشکیل شبکه براندازی نظام» با تشدید قرار وثیقه او را به دادسرای اوین منتقل و از آنجا به بند عمومی فرستاده است.
ارس امیری در نامه خود به رئیس قوه قضائیه نوشته است که ابوالقاسم صلواتی رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب برخلاف قانون با وکیل او مخالفت میکند و او ناگزیر میشود وکیل دیگری برگزیند.ارس امیری، دانشجویی که حدود یک دهه در لندن زندگی میکرد، اوایل امسال در سفر به ایران بازداشت شد و سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی در اردیبهشتماه با متهم کردن او به «طراحی، مدیریت و برنامهریزی پروژههای نفوذ فرهنگی» از صدور حکم ده سال حبس برای او خبر داد.
حکم صادرشده برای ارس امیری با اعتراضهای مختلفی روبهرو شد و از جمله بیش از ۳۵۰ نفر از هنرمندان، نویسندگان و فعالان فرهنگی ایران در نامهای به سران سه قوه، ضمن درخواست تجدیدنظر در این «حکم ناعادلانه»، تأکید کردندافرادی مانند خانم امیری «شایسته حمایت وقدردانیاند، نه زندان و تهمت و محرومیت».