فرزانه انصاریفر، خواهر فرزاد انصاریفر، از کشتهشدگان اعتراضهای آبان ۹۸، با حکم شعبه یک دادگاه انقلاب بندر ماهشهر، به چهار سال و نیم حبس محکوم شد. حکم زندان برای یکی دیگر از معترضان آبان 98 به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر، در صورتی که این حکم زندان در دادگاه تجدیدنظر تایید شود، ۳ سال و شش ماه از این محکومیت برای خانم انصاریفر، قابلاجرا است.
فرزانه انصاریفر در روزهای گذشته، وقتی برای پیگیری وضعیت پدر و برادرش به دفتر دادستانی بهبهان مراجعه کرده بود، مورد ضربوشتم قرار گرفت.
حکومت ایران با فشار و تهدید، از خانواده قربانیان اعتراضهای مردمی میخواهد سکوت کنند. در روزهای گذشته شهناز اکملی، مادر مصطفی کریمبیگی، از قربانیان اعتراضهای سال ۸۸، نیز در پیامی ویدیویی گفت که ماموران امنیتی به خانهاش هجوم بردهاند و تمام وسایل الکترونیکی از جمله تلفنهای همراه را ضبط کردند. او با اشاره به احضار دخترش به دادگاه، گفت حکومت پسرش را کشته و حالا نوبت به دخترش رسیده است.
نگاهی به پروندههای فعالان سیاسی و مدنی بازداشت شده در جمهوری اسلامی از جمله در سه دهه اخیر نشان میدهد که نهادهای اطلاعاتی مختلفی به طور مداوم در حال جمع آوری اطلاعات درباره منتقدان و مخالفان حکومت هستند و در مواقعی که لازم تشخیص میدهند حتی قبل از هر اعتراضی در خیابانها به بازداشت معترضان و منتقدان و مخالفان میپردازند.
فعالترین نقش اطلاعاتی در این سالها بر عهده چهار نهاد اطلاعاتی بوده است. وزارت اطلاعات، اطلاعات ناجا، حفاظت اطلاعات قوه قضائیه و اطلاعات سپاه. میزان فعال بودن هر یک از این نهادهای اطلاعاتی تابعی از معادلات مختلفی مانند ترکیب و گرایشات قدرت در درون حکومت و میزان همسو بودن دولت با نهادهایی مانند رهبری و سپاه است.
نهادها و اشخاص مهمی در فرماندهی کنترل و مدیریت اعتراضات ضد حکومتی یا سرکوب در جمهوری اسلامی طی سه دهه گذشته سهیم بودهاند. ترکیبی از فرمانده سپاه، وزیر کشور، وزیر اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه و برخی دادستانها و قضات ذیل هدایت شورای عالی امنیت ملی و در نهایت شخص رهبر جمهوری اسلامی که شدت و حدت و کیفیت سرکوب منتقدان و معترضان و مخالفان و یا از نگاه حکومت کنترل و مدیریت اغتشاشات را تعیین کردهاند.