پس از فیلتر تلگرام و مسدود کردن دیتاهای آن در ایران بسیاری از دستگاههای دولتی همچون وزارت آموزش و پرورش طی بخشنامه ای ممنوعیت بکار گیری آن را در نهادهای آموزشی کشور اعلام کردند . کانال رهبر جمهوری اسلامی و ریاست جمهوری در تلگرام تعطیل شد و به پیام رسان داخلی سروش منتقل شد .
این که تلگرام فیلتر شده است و اصلا صلاحدید مسئولان این بوده که تلگرام نباشد مسالهای است و حواشی این فیلتر شدن یا نشدن هم مسالهای دیگر؛ شاید آن چه که جامعه را به سمت نوعی نافرمانی زیرپوستی سوق میدهد نه فقط اتکا به یک پیام رسان، بلکه بازخورد مجموعهای از رفتارهاست که از سمت نهادهای رسمی دریافت میکنند، وگرنه این که تلگرام فیلتر شده است را نهایتا غالب جامعه میپذیرند و مدتی بعد (با توجه به آن چه که از جامعه ایرانی دیده ایم) با آن کنار میآیند.
اغلب رسانه های رسمی کشور همچون صدا و سیما نیز هر گونه تبلیغ تلگرام را ممنوع دانسته و کار به جایی رسید که در یکی از مجموعه های تلویزیونی نیز که بازیگر آن در حال ارسال پیام در تلگرام بود اقدام به شطرنجی کردن آن کردند .
برای اطلاعات بیشتر می توانید صفحه تلگرامی ما را عضو شوید
در این میان رفتارهایی نظیر آن چه در مجموعه تلویزیونی «آنام» مشاهده کرده ایم کمی بر اختلاف نظرها و فضای منفی موجود دامن میزند. مضاف بر این که صدا و سیما با رفتارهای این چنینی بیشتر از پیش خودش را از مردمی دور میکند که به هر حال خیلی هاشان تلگرام را روی گوشی داشته اند و اصلا این که آیکون این پیام رسان در یک سریال محو شود دور از واقعیت زندگی آن هاست!
در آخرین واکنش های حکومتی ستاد کل فرماندهی ارتش نه دستور ممنوعیت استفاده تلگرام در بین نیروهای مسلح که به آموزش چگونگی حذف برنامه تلگرام در تلفن های پرسنل پرداخته و عملا با صدور این بخشنامه حتی بر کنترل گوشی های پرسنل نیز دخالت نموده .
اینکه در این مقطع حساس امنیتی که وقوع جنگ بین ایران و بعضی از کشورهای منطقه بیش از پیش احساس می شود ، دغدغه ستاد کل نیروهای مسلح کشور بکارگیری و یا حذف پیام رسان تلگرام است نیز امری عجیب است .