
ایالاتمتحده میگوید که توافق هستهای با ایران در رفتار این کشور تأثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریمهای هستهای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.
ایالاتمتحده میگوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشکی بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه میدهد، و عامل بیثباتی در خاورمیانه است.
آزمایشهای موشکی ایران پیشازاین نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشکها را متوقف کند.
ایران طی سالهای اخیر دست به انجام آزمایشهای موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبانهای مختلف (ازجمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.
در سال ۹۷ همچنین چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه، آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.
وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالاتمتحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که درواقع فهرست خواستههای ایالاتمتحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزبالله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.
آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی قرارداد. این نخستین بار بود که ایالاتمتحده نیروی نظامی یک کشور را در چنین فهرستی در کنار گروههایی چون القاعده و داعش قرار میداد.
اکنون ایالاتمتحده بر اساس اطلاعات دریافتی از چند گروه عراقی و همچنین اسرائیل آگاه شده است که ایران از طریق شبهنظامیان زیر نظرش مصمم به انجام عملیاتهایی علیه منافع آمریکا دارد.
وزارت دفاع آمریکا چند ناوگروه و همچنین بمبافکنهای استراتژیک بی- ۵۲ را به منطقه اعزام کرده است، همچنین مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا، روز پنجشنبه «جزئیات تهدیدات ایران» را در اختیار مقامهای پیمان آتلانتیک شمالی- ناتو- قرارداد.