ایران بریفینگ / امیر فرشاد ابراهیمی
چندین کانال تلگرامی و رسانههای فارسیزبان خارج از کشور خبری را مبنی بر طرح ترور روحالله زم (بنیانگذار کانال آمدنیوز) و درخواست تحت پیگرد قرار گرفتن او توسط اینترپل را انتشار دادهاند.
تا روز ۴ ژانویه ۲۰۱۸ البته در سایت اینترپل نامی از روحالله زم در میان تحت تعقیب قرارگرفتگان ایرانی نبود و من نیز طی گفتگویی با مارتین ساندراسیو یکی از سخنگویان بخش روابط عمومی ICPO یا همان پلیس بینالملل از او پرسیدم : «آیا شما درخواستی مبنی بر تحت تعقیب بودن روحالله زم دریافت داشتهاید؟ که این مقام اینترپل پاسخ داده تا این ساعت خیر و البته درج نام هر فردی فقط منوط به درخواست آن کشور نیست و ما برای این درخواست بینالمللی سازوکار خاص خودمان راداریم که بعید میدانم مخالفان سیاسی یک کشور مشمول آن بشوند»
برای اطلاعات بیشتر می توانید صفحه تلگرامی ما را عضو شوید
از سوی دیگر وزیر ارتباطات ایران محمدجواد آذری جهرمی که در حساب توئیتری خود از مدیر تلگرام پیشتر تقاضای مسدود کردن کانال آمد نیوز را به علت ترویج خشونت و آموزشهای تروریستی کرده و این درخواست با موافقت مدیر تلگرام مواجه شده بود، حالا درخواست مسدود کردن تمامی کانالهای تلگرامی مخالفان ایرانی را کرده است.
در پی ناآرامیهای ۱۰ روز گذشته در ایران شبکههای اجتماعی پرمخاطب تلگرام و اینستاگرام در ایران مسدود شدند. نهادیهای حکومتی مانند قوه قضائیه و سپاه همواره مخالفت خود را از در دسترس بودن چنین شبکههایی در ایران اعلام کردهاند.
در همین مورد :
درخواست وزیر ارتباطات و خبرنگار بی بی سی فارسی برای بستن کانال آمدنیوز
وزیر ارتباطات دولت روحانی در حالی اقدام به این عمل نمود که در هفتههای گذشته روحانی صریحاً اظهار داشت که انگشت وزیر ارتباطات ما هرگز بر روی دکمه سانسور و فیلتر نخواهد رفت!
دولت روحانی حالا معتقد است که فیلتر شدن اینستاگرام و تلگرام موقتی بوده و بر اساس درخواست عالیترین مقامات امنیتی ایران صورت گرفته است.
لازم به ذکر است عالیترین مقام امنیتی در ایران شورای عالی امنیت ملی است که ریاست آن با رئیسجمهور یعنی حسن روحانی است.
حالا محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران ۲ روز پسازآنکه گفته بود مسدود شدن شبکههای اجتماعی موقتی ست اعلام کرد «ادامه فعالیت تلگرام در ایران منوط به حذف موارد تروریستی ست».
آقای جهرمی روز چهارشنبه در حاشیه هیئت دولت، با اشاره به اینکه فعالیت شبکههای اجتماعی در مناطقی که «آرامش بازگشته است» از سر گرفته خواهد شد گفت: «با مدیر تلگرام نیز مکاتبه کردیم که ادامه فعالیت تلگرام در ایران منوط به حذف موارد تروریستی ست».
جمهوری اسلامی معمولاً بهتمامی مخالفان خود اعم از گروههای نظامی همچون جند الله یا پژاک و یا سازمان مجاهدین خلق، سلطنتطلبها و یا حتی روزنامهنگاران و فعالان سیاسی ایرانی در خارج از کشور را تروریست مینامد.
پاول دوروف، مؤسس و مدیر تلگرام هنوز واکنشی به این خبر ابراز نکرده اما در واکنش به پیام قبلی وزیر ارتباطات ایران گفته بود این شبکه درباره تبلیغ خشونت حساس است اما درخواست مقامهای ایران برای مسدود کردن کانالهای مربوط به تظاهرات مسالمتآمیز را نمیپذیرد.
اختلال در دسترسی کاربران به اینترنت و فیلتر کردن وبسایتها و پیامرسانها در ایران با انتقادهای بینالمللی روبهرو شده و ازجمله گزارشگران بدون مرز، سازمان مدافع آزادی بیان و رسانهها، محدودیت اینترنتی اخیر در ایران را «سرکوب آزادی اطلاعرسانی و حق دانستن مردم» خوانده است.
آیتالله ناصر مکارم شیرازی، مرجع تقلید ساکن قم، روز چهارشنبه شبکههای مجازی را «خطری برای انقلاب، نظام و امنیت جامعه» خواند و به مقامهای جمهوری اسلامی گفت: «نگویید موقتاً قطع کردیم و دوباره برمیگردیم»
این درخواست وزیر ارتباطات ایران با مخالفت تمامی سازمانهای حقوق بشری مواجه شه است و ضمن آنکه خطری عمده برای آزادی بیان است زنگ خطری است برای جان و فعالیت تمامی مخالفان جمهوری اسلامی در بیرون مرزها.