
ایران بریفینگ / مساجد در جمهوری اسلامی از همان ابتدا به جای آنکه محلی برای عبادت باشد تبدیل به پایگاههای مقاومت بسیج و سرکوب دگر اندیشان شد ، در حالی انقلاب ۱۳۵۷ به پیروزی رسید که انقلابی اسلامی بود و پیش از آن نیز نه مردم و نه نظام پهلوی عناد و دشمنی ای با اسلام و مساجد نداشتند اما اولین اقدام جمهوری اسلامی سنگر بندی مقابل مساجد بود و عملا و علنا مساجد را نه در کنار مردم که مقابل مردم قرار دادند.
تا جایی که اکنون کم شدن نماز گزاران و ازدیاد بی رویه مساجد در ایران به معضلی اساسی برای حکومت بشمار می رود .
دستگاه های تبلیغاتی حکومتی بسیار اعم از سازمان تبلیغات اسلامی ، ستاد اقامه نماز، سازمان بسیج سپاه پاسداران و دهها بنیاد و ستاد دیگر اکنون به این تکاپو افتاده اند که نسبت به بی توجهی مردم به شرعیات چه کنند ؟
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه آذربایجانغربی در همین راستا گفته است : رقص و پایکوبی در حین برگزاری جشنوارهها و بیتوجهی به احکام دینی قابل قبول نیست و مسئولین باید به مضرات این مسئله توجه کنند. او خواسته مساجد کارکرد سیاسی پیدا کنند!
عبدالرحیم نجف قلیزاده سرایی در خطبههای نماز جمعه ارومیه، اول شهریور به اهمیت مساجد و کاربرد آن در جامعه اشاره کرده و گفته مساجد باید به کاربردهای اول اسلام برگردند و قرآن و نهجالبلاغه در اولویت برنامههای مساجد باشد.
او به اینکه در مجالس فقط مراسم ترحیم برگزار میشود انتقاد کرده و گفته «در روایات بیان شده وقتی مؤمنی وارد مسجد میشود خدای متعال گناهان او را مورد رحمت و مغفرت قرار میدهد و اهل مسجد جزو هفت گروهی است که روز قیامت در زیر سایه الهی خواهد بود.»
اظهارات این روحانی سپاهی در حالی است که بسیار مسئولانی که در این سالها و به خصوص در ماههای اخیر به اتهام مفاسد کلان اقتصادی بازداشت شدند همگی در دادگاهها برای دفاع از خود بارها نام خدا و انقلاب و اسلام را میاوردند و از دادگاه تنفس می خواهند که نماز اول وقت به جای آورند اما در پروندهشان ثبت است که میلیاردها تومان و دلار اختلاس و چپاول کرده اند.
حجت الاسلام سرایی تاکید کرده، «اداره کردن مساجد به صورت سنتی قابل قبول نیست و باید با تشکیل کتابخانهها در مساجد و قرار دادن کتب کمک آموزشی و دینی در آن نوجوانان و جوانان را به مساجد سوق داد و باید خیرین هم در این مسئله ورود پیدا کرده و کمک کنند.»
او در ادامه به بیتوجهی متولیان برخی مسئولین در برگزاری جشنوارهها به مسئله اذان، نماز و مسائل دینی، بیان کرد، «رقص و پایکوبی در حین برگزاری جشنوارهها و بیتوجهی به احکام دینی در استان قابل قبول نیست و مسئولین باید به مضرات این مسئله توجه کنند.»
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه شهدای آذربایجانغربی تاکید کرده «نباید مساجد فقط به مجالس ترحیم خلاصه شودند، بلکه باید کارکردهای سیاسی، فرهنگی و دینی در مساجد نهادینه شود.»
اظهارات این نماینده خامنه ای در حالیست که در چهل سال گذشته مساجد به تدریج به جای آنکه محلی برای عبادت باشد تبدیل به پایگاههای مقاومت بسیج و دسگاه سرکوب شده است و اکنون مساجد بیش از آنکه محل عبادت باشند از یک سو ابزار امنیتی حکومت و از سوی دیگر دستگاه تبلیغاتی و سیاسی حکومت شده اند.
در انتخابات مساجد در عمل ستاد انتخاباتی کاندیداهایی هستند که به جریان اصلی قدرت نزدیکترند.
نمایندگی ولی فقیه در سپاه آذربایجانغربی در حالی این سخنان را می گوید که فرمانده سپاه استان کهگیلویه و بویراحمد نیز گفته است : در انتخابات پیش رو، سپاه پاسداران حضور فعال خواهد داشت.
حمید خرمدل در نشست تجلیل از افسران جنگ نرم در یاسوج، روز گذشته با تاکید براینکه «سپاه پاسداران همانگونه که فعالیت فرهنگی دارد به طورحتم فعالیت سیاسی هم خواهد داشت»
گفت: «حضور سپاه پاسداران در حوزه سیاسی تبیین شاخصههای کاندیداها و نمایندگان اصلح و مجلس در تراز انقلاب اسلامی، به جامعه هدف است.»
خرمدل گفت که «تاکید میکنم سپاه پاسداران در سیاست حضور فعال خواهد داشت، چون ما نسبت به سیاست بی تفاوت نبوده و معتقدیم سیاست ما عین دیانت ما است.»