
ایران بریفینگ / لیست بلندبالایی از حضور فرزندان مقامات جمهوری اسلامی در آمریکا وجود دارد ، پسر معصومه (نیلوفر) ابتکار معاون روحانی در امور زنان و خانواده است که در اشغال سفارت آمریکا پس از انقلاب اسلامی و گروگان گرفتن کارمندان آن مشارکت داشت. بر اساس مشخصات ثبت شده در شبکههای اجتماعی، پسر او در لسآنجلس دانشجوست.
-علی فریدون، فرزند حسین فریدون و برادرزاده حسن روحانی در شهر نیویورک آمریکا زندگی میکند.
-عرفان دانش جعفری، فرزند داوود دانش جعفری (وزیر پیشین اقتصاد و عضو مجمع تشخیص مصلحت جمهوری اسلامی) در واشینگتندیسی پایتخت آمریکا زندگی و برای فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) کار میکند.
-مهدی میردامادی، فرزند محسن میردامادی (از رهبران دانشجویان گروگانگیر سفارت امریکا و عضو اسبق مجلس جمهوری اسلامی) در شهر آلبانی ایالت نیویورک آمریکا زندگی میکند. او در دوره اوباما از طریق برنامهای برای دانشجویان محروم از تحصیل که بودجهاش را وزارت خارجه آمریکا میداد، در دانشگاه آلبانی پذیرش گرفت؛ آن هم در حالی که هیچگاه در ایران محروم از تحصیل نبود.
-لیلا خاتمی، فرزند محمد خاتمی رییس دولت اصلاحات در شهر نیویورک زندگی میکند.
-نیلوفر نوبخت حقیقی، فرزند علی نوبخت (عضو مجلس جمهوری اسلامی و برادر باقر نوبخت) در شهر سانتا مونیکا در ایالت کالیفرنیا زندگی میکند.
-احسان نوبخت حقیقی، فرزند علی نوبخت حقیقی (عضو مجلس جمهوری اسلامی و برادر باقر نوبخت) در شهر واشینگتندیسی زندگی میکند.
-عیسی هاشمی، فرزند معصومه ابتکار و همسرش مریم طهماسبی در شهر لسآنجلس ایالت کالیفرنیا زندگی میکنند.
-فاطمه اردشیر لاریجانی، دختر علی لاریجانی (رییس مجلس جمهوری اسلامی)، در شهر کلیولند ایالت اهایو زندگی میکند و پزشک متخصص داخلی است.

عیسی هاشمی، فرزند معصومه ابتکار و همسرش مریم طهماسبی
اخیراً مجموعه رسانهای usadarfarsi وابسته به وزارت خارجه آمریکا که در اینستاگرام و توییتر فعال است از مخاطبانش خواسته پرسشهای خود را برای برایان هوک مسئول اتاق ایران وزارت خارجه آمریکا ارسال کنند تا او پاسخ بدهد. در این درخواست تاکید شده «مایلیم ارتباط با خوانندگان دو طرفه باشد.» در همین رابطه صدها پرسش با موضوعات مختلف از وزارت خارجه آمریکا و هوک مطرح شده اما بیشتر افراد به حضور آقازادهها در آمریکا انتقاد کرده و خواستار اخراج آنها شدهاند.
برایان هوک گفت : ما در حال بررسی سیاستهای صدور روادید هستیم تا آن که بتوانیم این موضوع را حل و فصل کنیم.
وی با اشاره به محدودیتهای ویزایی برای متقاضیان ایرانی به دلیل نبود روابط دیپلماتیک و عدم همکاری تهران برای تبادل اطلاعات گفت، با این حال ما برای دانشجویان استثناهایی قائل میشویم.
آقای هوک اضافه کرد، اولویت اول ما البته مراقبت از آمریکاییهاست و وقتی حکومت ایران درصدر حامیان تروریسم جهانی باشد، این موضوع بر سیاستهای ویزایی ما تاثیر میگذارد، حتی دانشجویان.
رئیس گروه اقدام ایران درباره دیگر ملاحظات وزارت خارجه در این زمینه نیز گفت، برخی از بستگان مسئولان ایرانی نیز که اینجا هستند تابعیت آمریکایی دارند.
وی، با بیان این که دلایل مختلفی برای اقامت این ایرانیان در آمریکا وجود دارد، گفت «در هر حال ما نگرانی در این مورد را شنیدهایم و در حال بررسی آن هستیم. این همه چیزی است که فعلا میتوانم بگویم.»
برایان هوک درباره تاثیر تحریمهای اقتصادی ایالات متحده بر زندگی مردم عادی ایران نیز گفت: مردم ایران میدانند بابت مشکلات اقتصادی شان چه کسی را باید مورد سرزنش قرار دهند و او رئیس جمهور روحانی است. سال ۲۰۱۳ تورم ۳۹ درصد بود و او قول داد بر روی آن کار خواهد کرد و حالا همانطور که مردم ایران میدانند بیشتر هم شده است.
این مقام وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد، روحانی در عمل به وعدههایش ناکام بوده، اما یک مورد دیگر هم هست و آن تاریخچه چهل ساله این رژیم است که سیاست خارجی را بر سیاست داخلی ترجیح داده و به شدت اقتصادشان را دچار سوء مدیریت کرده است.