ایران بریفینگ / «اولین فروشگاه زنجیرهای دارای پروانه استاندارد جهت عرضه مواد غذایی در ایران»؛ این شعار پرطمطراق فروشگاه شهروند وابسته به شهرداری تهران است که اخیرا با روایت فاجعهای بزرگ به صدر اخبار رسیده است؛ فاجعهای که از چند سال پیش هشدارهایی جدی در خصوص وقوع آن داده شده بود.
از خمیرمرغهای ناسالم و پراشکال تا افزودن روغن پالم به محصولات لبنی و پر کردن بطریهای آب با انواع آلودگیها در شرکتی بزرگ که مدعی تولید برترین «آب معدنی» بود، چند سالی است که سلامت ایرانیان به شدت تحت تأثیر تخلفاتی است که ظاهرا با رسانهای شدن نیز پایان نمیپذیرند.
تخلفاتی که گاه به شدت مورد توجه افکار عمومی نیز قرار گرفته و سر و صدای زیادی به پا کرده، اما دستاورد چندان مثبتی به دنبال نداشته تا جایی که یک روز خبر میرسد ذرت دامی در تهیه محصولاتی چون پفک استفاده شده و به خورد مردم رفته و روز دیگر خبر میرسد که محصولات مصنوعی با نام برنج بسته بندی شده و مدتهاست در سفره بسیاری از ایرانیان جا خوش کرده است.
تخلفی که تنها در مورد اخیر، به توزیع ۱۱۵ تن برنج تقلبی در فروشگاههای شهروند منجر شده است.
۱۱۵ هزار کیلو برنج پلاستیکی که احتمالا در میلیونها وعده غذایی به خورد شمار زیادی از هموطنانمان رفته و خدا میداند تبعات آن چه خواهد بود و چه آیندهای برای ایشان رقم خواهد زد؛ آیندهای تاریک برای مردان، زنان، کودکان، مبتلایان به بیماریهای مختلف و… .
فروشگاه شهروند در ماجرای فروش برنج پلاستیکی و مخلوط پاکستانی از سوی وزارت بهداشت محکوم شناخته شده اما سازمان تعزیزات حکومتی در حکی عجیب اعلام کرده نه تنها این برنج ها جمع آوری نشود بلکه به قیمت ارزانتری فروخته شود!
مدیرعامل شرکت «شهروند» در تشریح اخبار منتشر شده در خصوص عرضه برنجهایی با خلوص نامناسب گفت: به دستور قاضی ۱۱۵ تن از این برنج با قیمت ۱۰ هزار تومان به فروش رسید.
مسعود سریع القلم در نشست خبری امروز (شنبه) در خصوص جمعآوری بخشی از برنجهای موجود در شرکت «شهروند» بعد از حضور ماموران تعزیزات حکومتی گفت: پس از انجام نمونهگیری مشاهده شد که خلوص برنج با آن چه که مورد نظر ما بود و به عنوان نمونه اولیه گرفته شده بود، تطابق ندارد. لذا دو روز پیش از حضور همکاران تعزیرات حکومتی یعنی در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ماه مدیر کنترل کیفیت فروشگاه شهروند مکاتبهای انجام داد تا برنجهای تقلبی از سطح فروشگاهها جمعآوری شوند. پیرو این مکاتبه من به عنوان مدیرعامل فروشگاه «شهروند» دستور جمعآوری سریع تمامی برنجهای خریداری شده و مرجوع شدن آن را به تامین کننده دادم.
وی همچنین تاکید کرد: از زمانی که متوجه عدم خلوص این برنج شدیم، دستور جمعآوری آن را دادیم و همین موضوع مدنظر قاضی هم قرار گرفته است اما شروع جمعآوری از تاریخ ۳۰ اردیبهشت ماه پس از ابلاغ آغاز شد و مقرر شد ۱۰۰ تن برنجی که در سطح فروش در ۴۰ فروشگاه قرار داشت، جمعآوری شود اما قطعا چنین کاری زمانبر است چرا که باید جانمایی آن در انبار فروشگاه در مرحله اول انجام شود. ما در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ماه اقدامات اولیه را انجام دادیم و اسناد همه این اقدامات نیز موجود است.
مسعود سریع القلم مدیر عامل شهروند در گذشته نیز به عنوان مشاور معاون مالی و اقتصادی محمد قالیباف شهردار وقت تهران بود که پیش از آن در سازمان صداوسیما فعالیت داشته است ، وی برادر محمود سریع القلم مشاور حسن روحانی و عضو ارشد مرکز تحقیقات مجمع تشخیص مصلحت نظام است .