پرسنل ارتش جمهوری اسلامی همچنان از کمبود حقوق و وضعیت معیشت نامساعد خود، گلایه دارند.
یک بازنشسته ارتش در گفتگو با خبرآنلاین گفته است : وضعیت معیشتی بازنشستگان ارتش بسیار بد است؛ به ویژه در آستانه ی ازدواج فرزندان و هجوم نوه ها و عروس و داماد و برخی اقوام شان واقعا انسان را شرمنده می کند . پس این همسان سازی چی شد؟
در پاسخ به این مطالبه بازنشسته ها، هیات وزیران در تصویب نامه خود افزایش حقوق بازنشستگان، وظیفه بگیران و مشترکان صندوق بازنشستگی کشوری در سال۹۶ را ابلاغ کرد. بر اساس ماده 2 این مصوبه همسان سازی دریافتی بازنشستگان برمبنای مبنای تبصره12 قانون بودجه 96 اجرایی خواهد شد.
هیات وزیران افزایش حقوق بازنشستگان، وظیفه بگیران و مشترکان صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح در سال 96 را ابلاغ کرده است .
بر اساس این مصوبه، حقوق بازنشستگان، وظیفه بگیران و مشترکان صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح در سال96 نسبت به سال گذشته، ده درصد افزایش مییابد.
همچنین حداقل دریافتی بازنشستگان 1.035.000تومان و حداکثر دریافتی آنها 7برابر حداقل دریافتی خواهد شد.
این در حالی است که جانشین فرمانده کل ارتش طی گفتوگویی با تسنیم به مسائل مربوط به معیشت کارکنان ارتش و برنامههای آینده آجا پرداخت و اظهار داشت: در حکم حضرت آقا به بنده به مسئله معیشت اشاره ویژه شده است. به نظر من یک فرد نظامی که مسئولیت سنگین دفاع از امنیت، استقلال و تمامیت ارضی کشور را بر عهده دارد نباید از نظر معیشت مشکلی داشته باشد لذا این فرد جز انجام وظیفه خود نباید دغدغه دیگری داشته باشد. در واقع دغدغه یک نظامی فقط باید انجام وظیفه خود به نحو صحیح و درست باشد. لذا ما بعنوان خادمان این افراد نظامی و ارتشی باید تلاش کنیم دغدغههای دیگر را از او بگیریم.
وی ادامه داد: معیشت مولفههای زیادی دارد و اگر چند مولفه در کنار هم قرار گیرند معیشت را شکل میدهند. مولفههای اصلی آن، شامل حقوق و مزایا، مسکن سازمانی، مسکن شخصی، خدمات بیمهای، خدمات درمانی و خدمات تفریحی و رفاهی است که در کنار یکدیگر معیشت را شکل می دهند و سبب میشوند مسئولین بتوانند یک رفاه نسبی برای کارکنان خود به وجود بیاورند. آنچه مد نظر بنده بوده این است که به نقطه و جایگاهی برسیم که بتوانیم دغدغه را از فرد نظامی بگیریم و او به هیچ مسئلهای جز انجام مسئولیت خود، آن هم به نحو صحیح فکر نکند. از طرفی هنگامی که به داشتههای خود نیز نگاه میکنیم، درمییابیم که بحمدالله در ارتش جمهوری اسلامی ایران ظرفیتهای زیادی وجود دارد که اگر آنها را به فعل در بیاوریم، خیلی راحت میتوانیم به رفع برخی دغدغه ها کارکنان اقدام کنیم.
برای اطلاعات بیشتر می توانید صفحه تلگرامی ما را عضو شوید
در ساختار فعلی ارتش یکی از مولفههای اصلی که در این زمینه میتواند اثرگذار باشد، بنیاد تعاون ارتش است . امیر پورستان جانشین وقت فرماندهی کل ارتش، شورایعالی معیشت را در ارتش تشکیل داد اما عملا اینشورا هیچ اقدام موثری نتوانست انجام دهد .
پور دستان پیشتر گفته بود : زمانی که مدیرعامل جدید بتاجا معرفی شد بنده که فرمانده نیروی زمینی ارتش بودم، نزد مدیرعامل منتخب رفتم و گفتم آمدهام دست کمک و یاری به هم بدهیم تا از ظرفیتهای بسیاری که در مجموعه ارتش و بویژه نیروی زمینی وجود دارد استفاده کرده و مشکلات معیشتی کارکنان را کم کنیم. همچنین بعد از انتصاب در سمت جانشینی فرمانده کل ارتش مذاکراتی با رئیس هیأت مدیره بتاجا انجام شد تا وی نیز پای کار بیاید. فرماندهان محترم نیروها نیز ملزم شدند نفرات و نمایندگان خود را برای شرکت در جلسات هیأت مدیره بتاجا معرفی کنند. علاوه بر این از بنیاد تعاون هم برای شرکت و حضور موثر در جلسات شورایعالی معیشت دعوت بعمل آمد.
چندی پیش یادداشتی با عنوان بانک ها ضامن نظامی قبول نمی کنند به قلم سرهنگ بازنشسته قدرت شکرزاده در شماره 38 نشریه بانگ اساطیر منتشر شده بود که بار دیگر توجه اذهانن عمومی را به وضع معیشتی بازنشستگان ارتش جلب کرد اما سرلشکر صالحی فرمانده وقت کل ارتش به نیروی زمینی دستور داد تا به خاطر نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی از نویسنده مطلب به دادگاه شکایت کنند.
نویسنده مطلب سرهنگ بازنشسته قدرت شکرزاده در دفاعیات خود آورده است : شما هر کس را که قبول دارید و نظامی است به یک بانک بفرستید و ببینید آیا می توانید ضامن شوید و آیا شما را به عنوان یک فرد حقیقی و دارای حقوق مشابه سایر کارمندان و حقوق بگیران دولت به رسمیت می شناسند؟ برادر گرانقدر از شما انتظار می رفت صبوری پیشه می کردید و حتی المقدور از سرهنگ بازنشسته قدرت شکرزاده که دهها برگ مدرک برای اثبات مطلب خود دارد دعوت می کردید تا آنچه را که نوشته برایتان شرح دهند ، آن وقت مثل فرماندهان ارتش اسلام تصمیم می گرفتید . در فرهنگ فارسی بازنشسته کسی است که پس از فراغت از سال های طولانی کار و تلاش، از حقوق بازنشستگی برخوردار می گردد . بازنشسته شدن با قطع عایدی های مختلف زمان اشتغال مانند اضافه کار ، پاداش ، حق ماموریت و وام های مختلف ،می تواند ضربه سنگینی بر اقتصاد خانواده باشد. حالا به اینها عوارض افزایش سن ، بیماری هایی گوناگون و مشکل ساز، افزایش مشکلات و هزینه و شهریه دانشگاه، ازدواج فرزندان، پول توجیبی ماهیانه ، پوشاک و سایر موارد را هم اضافه کنید.اگر سر و کارتان با بانکداری اسلامی و سودهای غیر اسلامی و کلان بانک ها و صندوق های مختلف با هزار جور اسم غلط انداز هم بی افتد ،شیره جانتان را با امضای چند برگ کاغذ مباح کرده و خون تان را می مکند و رمق را از وجودتان می گیرند . به خدا در مملکت اسلامی ایران شایسته نیست سرهنگ بازنشسته ارتش مسافرکشی کند، سرهنگ بازنشسته ارتش در مغازه ها به دنبال شغلی باشد با ماهی 300 هزار تومان ، سرهنگ بازنشسته ارتش به دنبال آشنایی با مغازه دار باشد که از اول ماه تا پایان ماه اجناس نسیه به او بدهد تا روزگارش را به سختی بگذراند و در سر ماه با پرداخت کل حقوق ، باز روز از نو و روزی از نو ، و روزگارش چنین تلخ بگذرد . انتظار می ر فت شما که سرباز مکتب امام علی(ع) هستید و در پایین دست مقام عظمای ولایت ، بزرگوارانه پای صحبت های بازنشسته های ارتش بنشینید .
البته این رویدادهای تلخ برای بازنشسته های پایین تر از سرهنگ هم هر روز رقم می خورد . سر لشگر بزرگوار صالحی برای اینکه به عمق درد و مشکلات نویسنده مطلب پی ببرید نه در بالاترین فرمانده ارتش ، بلکه به عنوان یک مسلمان شیعه با سرهنگ بازنشسته ای آشنا شوید که عمری را با سختی و رنج به همراه خانواده روزگار گذرانده آن گاه در مقام قضاوت حکم صادر کنید تا ببینید از فرماندهان رده بالای خود در مقابل عمری که صرف نموده اند چه نتیجه و حاصل کرده اند. چگونه است که به درد دل هزاران بازنشسته نیروهای مسلح گوش نمی دهید ولی شرح و بیان وضعیت اسفبار زندگی شان و خلف وعده های تامین اجتماعی نیروهای مسلح امری خطرناک و مغایر با نظر فرماندهان رده بالا بوده و تشویش اذهان عمومی محسوب می گردد ؟ مگر نه اینکه دهها هزار نفری که از کسوت نظامی گری خارج و بازنشسته شده اند با خانواده های شان ، جمعیتی میلیونی هستند و جزو همین مردم می باشند؟ آیا تبدیل امید های این جمعیت به یاس و پنبه کردن رشته های بافته آرزوهای شان و رها کردن آنها در چنگ بانک ها و موسسات مالی با سودهای کلان وام ها ، کاری غیر انسانی ، غیر اخلاقی و ناعادلانه نیست؟ سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح در طرح توانمندسازی از خود مایه نگذاشته که محق باشد و این پول های کسر شده از بازنشستگان بوده که قطره قطره جمع شده و به میلیاردها تومان پول در اختیار آنها تبدیل شده است. حال با این پول ها چکار کردند که بعد از 8 ماه ، طرح را به بهانه واهی اتمام مرحله اول و آزمایش بودن آن ( که دروغی بزرگ و ناشیانه بود) قطع و به آینده ای نامعلوم حواله دادند؟! بیان مشکلات معیشتی و احقاق حقوق حقه بازنشستگان که با دریافت پول از خودشان برای آنها بوجود آمده ، حق مسلم آنهاست و مسوولین و متولیان در مقابل نظامیان بازنشسته کم توقع ، کم توان و نجیب پاسخگو ومستحق عتاب و خطابند ، زیرا با پاک کردن صورت مساله اصلی و آزاد کردن ریش خود از پاسخگویی در قبال تعهدی که برای اجرای طرح داشته اند، خود را مدیون چند میلیون نفر بازنشسته ارتشی و خانواده های آنان نموده اند.اما بدانید خداوند از سر تقصیرات آنها نخواهد گذشت.
برای اطلاعات بیشتر می توانید صفحه تلگرامی ما را عضو شوید
با فراگیر شدن مشکلات عدیده بازنشستگان ارتش اکنون اما از مجلس خبر می رسد که با توجه به توضیحات آقای نوبخت در مجلس در تصمیم دولت در لایحه برنامه ششم توسعه و لایحه بودجه سال 97 به نظر میرسد افزایش حقوق دستگاههای حاکمیتی 35 درصد است.
وی ادامه داد: جمعی از نمایندگان بنا دارند درکمیسیون تلفیق این موضوع را پیگیری کنند که این افزایش حقوق شامل نیروهای مسلح و سپاه پاسداران جمهوری اسلامی نیز شود؛ چرا که بررسیها نشان داده حقوق آن مکفی و در شان آنها نیست.
این افزایش نسبی در حالی است که اصولا پرسنل و بازنشستگان سپاه خود را زیر مجموع کانون بازنشستگان نیروهای مسلح نمی دانند و مدتهاست طبق دستور فرمانده کل سپاه صندوق های جداگانه ای برای پرسنل بازنشسته سپاه تخصیص یافته است .
یک بازنشسته ارتش با درجه سرتیپ دومی به ایران بریفینگ گفته است مجموع دریافتی حقوق او رقم دو میلیون سیصد هزار است در حالی که یک بازنشسته سپاه با همین رتبه رقمی در حدود پنج میلیون و سیصد دریافت می کند یعنی دوبرابر بالاتر !