مانیتورینگ بخش فارسی ایران بریفینگ

مقامهای دفاعی و نیروی مسلح جمهوری اسلامی در هفته گذشته خبر از اولین پرواز آموزشی جت آموزشی و جنگنده یاسین دادند.
وزیر دفاع و فرمانده نیروی هوایی ارتش ایران معتقدند این هواپیما این که تمام بخش های آن و حتی موتورها به عنوان یکی از حساس ترین بخش ها در هواگرد است نیز در داخل کشور ساخته شده است.
از جمله ویژگیهای بارز یاسین که وزیر دفاع ایران معتقد است آن را از رقبای خود متمایز میکند، برخورداری از دو دستگاه موتور توربوجت با قدرت رانش ۷ هزار پوند برای هر دو موتور است که آن را در رده قدرت موتور هواپیماهای جنگنده قرار میدهد. این موتورها ساخت ایران هستند.

این در حالی است که به نظر می رسد پرواز این جت آموزشی هرگز انجام نشده و تلویزیون دولتی ایران فقط صحنه هایی که این جت بر روی زمین حرکت می کرده را از این هواگرد نمایش داده و صحنه های پرواز آن متعلق به ماکت این هواپیما بوده که با جلوه های ویژه بزرگنمایی شده است ، گواه اصلی این دلیل بسته نشدن چرخهای این جت در حال پرواز است در حالیکه این جت با آن حجم سرعت طبیعتا نمی توانسته از لحاظ ائرودینامیکی با چرخهای باز پرواز کند ، دلیل دیگر لحظه بر زمین نشستن این جت در لحظات پایانی تصاویری که تلویزیون ایران پخش نموده ، صدای جت دقیقا صدای ماکتهای هواپیمایی است تا یک جت با موتور توربوجت .
دروغگویی و اغراق در صنعت هوایی جمهوری اسلامی تازگی ندارد ، پیش از این نیز در ۱۴ بهمن سال ۱۳۹۱، وزارت دفاع جمهوری اسلامی از یک هواپیما به نام «قاهر ۳۱۳» رونمایی کرد که بیشتر شبیه وسایل بازی کودکان در شهربازی و پارکهای تفریحی بود. محمود احمدینژاد که سخنران مراسم رونمایی از آن جنگنده بود گفت قاهر ۳۱۳ در ردیف جنگندههای پیشرفته جهان است.

۲۰ اسفند سال ۱۳۹۵ خبرگزاری تسنیم گزارش داد این جنگنده در سال ۲۰۱۷ پرواز میکند اما تا کنون خبری از پرواز آن نشده است و مسئولان جمهوری اسلامی دیگر نامی از آن نمی آورند .
در روزهای پایانی مرداد ۱۳۹۷ خبرگزاری سپاه پاسداران فارس گزارش داد نخستین جنگنده بومی پیشرفته با حضور حسن روحانی رونمایی شده.

از خصوصیات این هواپیما به سیستمهای اَویونیک و کنترل آتش پیشرفته، کامپیوتر محاسبات بالستیک، سیستم پیشرفته نشانهروی برای افزایش دقت اصابت سلاح و مهمات، رادار پیشرفته چند منظوره کنترل آتش و فناوری دقیق ساعت رادیویی و سیستم نقشه متحرک هوشمند اشاره شده که البته آنهایی که به صنایع هوایی آشنا هستند میدانند این سیستمها پیشپاافتادهترین تجهیزات هواپیمای جنگنده است.
با این حال جمهوری اسلامی مدعی است این هواپیما که نام آن کوثر است یک جنگنده پیشرفته «کاملاً بومی» است و ایران را در زمره معدود کشورهای دارای فناوری طراحی و ساخت هواپیما قرار داده است!
خبرگزاری فارس نیز ادعا کرده این هواپیما با دستور حسن روحانی پرواز کرده است!
اما آنچه در تصاویری که در رسانههای داخل ایران از جنگنده کوثر منتشر شده جنگندههای دو کابین اف-۵ آمریکایی بود که پیش از انقلاب اسلامی خریداری و در ارتش شاهنشاهی به کار گرفته شد ، در واقع طراحی بدنه و موتور و … کوثر نعل به نعل با اف پنج هیچ تفاوتی نداشت و جالب آنکه وزیر دفاع ایران در پاسخ این شباهت آن را مسئله ای عادی و بی اهمیت خواند.

جمهوری اسلامی یک سال قبل نیز جنگندهای با نام «کوثر- ۸۸» رونمایی کرده و آن را یک طرح ملی نامیده بود و اعلام شد یک هواپیمای آموزشی و رزمی است که انواع تسلیحات را حمل میکند. از پرواز این هواپیما ویدئویی منتشر نشد و تنها در حاشیه نمایشگاه ماکس ۲۰۱۷ روسیه لحظاتی از تاکسی کردن آن (حرکت روی زمین) پخش شد و اعلام کردند قرار است در نمایشگاه ماکس ٢٠١٩ روسیه پرواز کند.
۱۷ دی ۱۳۹۳، سرتیپ دوم حسین چیتفروش سخنگوی پیشین نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی از تولید انبوه هواپیمای جنگنده صاعقه خبر داد و حتی ادعا کرد اسکادرانهای صاعقه نیز تشکیل شدهاند. دو سال بعد ادعا شد ایران موفق به ساخت جنگنده دیگری به نام آذرخش هم شده که دشمن را به وحشت میاندازد!
در سالها اخیر در صنایع نظامی ایران از هواپیماها و موشکهای قلابی زیادی رونمایی شده است.


در امرداد ۱۳۹۶، صدا و سیمای جمهوری اسلامی و سپاه مدعی شدند در روستای کیاسر از توابع بهشهر در استان مازندران گروهی از مردم روستا به صورت خودکفا موشک تولید میکنند! گذشته از مضحک و سخیف بودن این ادعا، نخستین روستای موشکی سپاه «قلابی» از کار درآمد و معلوم شد اهالی روستا به جای لانچر از سیم بوکسل استفاده میکردند.
