سرویس سیاسی ایران بریفینگ : سرتيپ حسين همدانی، فرمانده سپاه تهران بهطور تلويحی سخنان سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران را مورد انتقاد قرار داد و گفت سپاه بايد «فراجناحی» عمل کند.
محمدعلی جعفری ۱۴ تير ۱۳۹۰ در گفتوگو با خبرگزاری مهر، شرط ادامه حضور محمد خاتمی، رئیسجمهور پیشین ایران را در عرصه سياسی «تغيير در مواضعش» اعلام کرده بود.
اين سخنان فرمانده کل سپاه از سوی مخالفان حکومت ایران «دخالت نظاميان در سياست» توصيف شد.
سرتيپ همدانی در گفتوگو با روزنامه تهران امروز و در پاسخ به پرسش «تحليل شما از اظهارات فرمانده سپاه راجع به شروط ورود سيدمحمد خاتمی به سياست چيست»، گفته است: «متأسفانه حرکتهای دشمنان برخی اوقات اثر میگذارد. به دليل اينکه ما خوب مسائل را تبيين و بيان نمیکنيم، طبيعی هم است که در يک جنگ رسانهای تلاش دشمن اثرگذار باشد.»
وی در بخش ديگری از اين گفتوگو افزوده: «برای خود آسيب میدانيم که وارد جناحها و گروهها شويم…سازمان و ساختاری که در سپاه درست شده، اجازه نمیدهد نظاميان وارد احزاب و گروههای سياسی شوند.»
حسين همدانی وظيفه سپاه را «روشنگری» و معرفی همه گروههای سياسی به مردم اعلام کرده و گفته: «فرقی که بين روشنگری و ورود در اريکه سياسی برای سپاه میدانيم همان فراجناحی بودن است…اگر بخواهيم از يک حزب و گروه حمايت کنيم، آنجاست که مورد اتهام واقع میشويم.»
به گزارش رادیو زمانه مخالفان حکومت ايران سپاه پاسداران را به دخالت در انتخابات بحثبرانگيز رياستجمهوری ۱۳۸۸ متهم میکنند. شماری از رهبران احزاب اصلاحطلب نيز عليه سپاه و نهادهای امنيتی به دليل «دخالت در انتخابات» شکايت کردهاند.
فرمانده سپاه تهران درباره فعاليتهای سياسی بسيج گفته: «وقتی ما میگوييم همه مردم ما بسيجیاند و اگر قرار باشد اين بسيج وارد فعاليتهای سياسی نشود پس چه کسی بايد فعاليت سياسی کند.»
وی درباره ديدگاه سپاه در خصوص حضور اصلاحطلبان در سياست گفته است: «اصلاحطلبان دو بخشند. وضعيت بخشی از جريان اصلاحات مانند کارگزاران، سازمان مجاهدين و مشارکت با بخش ديگر متفاوت است.»
به گفته فرمانده سپاه تهران «کسانی هستند که يا فريب خوردهاند يا آگاهانه و ناآگاهانه به انقلاب و نظام ضربه زدند. ما نبايد اجازه دهيم اينها مردم و بخشی از جامعه که اطلاع ندارند را فريب دهند.»
سرتيپ همدانی افزوده: «اگر اينها يک بار ديگر به سياست بيايند ضربه خود را میزنند. ما پاسدار انقلاب هستيم. ما چشم بيدار اين مردم هستيم. ملت به ما حقوق میدهد و ما را در اين مسئوليت گمارده است تا از اين انقلاب پاسداری کنيم.»
انتقادات عليه محمد خاتمی و اصلاحطلبان در آستانه انتخابات مجلس ايران شدت يافته است. نهمين دوره انتخابات مجلس ۱۲ اسفند ۱۳۹۰ در سراسر ايران برگزار میشود.