ایران بریفینگ – نگرانی ها نسبت به بلاتکلیفی و ابهام در وضعیت “آرش صادقی” فعال دانشجویی افزایش پیدا کرده است.
این نگرانی ها پس از اظهارات محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه تشدید شده است. محسنی اژه ای در پنجاه و یکمین کنفرانس خبری خود، روز دوشنبه 18 شهریور ماه 92 از زندانی بودن فردی با نام آرش صادقی اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: بنا به تحقیقات انجام شده در سال 89 شخصی با این نام دستگیر و به 1 سال زندان محکوم می شود و مدت محکومیتش در سال 90 به اتمام رسیده است.
آخرین اخبار درباره آرش توسط سازمان عفو بین الملل در تیر ماه منتشر شد، که این گزارش از اعتصاب غذای آرش خبر می دهد.
با توجه به اظهارات محسنی اژه ای، نگرانی خانواده آرش نسبت به سلامتی او بیشتر شده و در حال حاضر هیچ خبری از سلامت آرش صادقی در دست نیست.
طباطبایی وکیل آرش نیز با مسوولین زندان و دادسرا تماس گرفته است، ولی متاسفانه نه خبری از وضعیت آرش دادند، نه ملاقات!
آرش صادقی دانشجوی کارشناسی ارشد فلسفه و عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی و عضو ستاد میرحسین موسوی، نخستین بار 18 تیر ماه 1388 در جریان اعتراضات انتخاباتی بازداشت شد و به بند 209 اوین انتقال یافت.
پیش از این احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، نیز در بخشی از گزارش 23 سپتامبر 2011 (مهرماه سال 1390) خود به مسئله بدرفتاری با آرش صادقی پرداخته بود.
آرش صادقی در دورانی که بیرون از زندان بود در گفتوگو با وبسایت روزآنلاین از نحوه بازجوییاش سخن گفته و اعلام کرده بود که در دوران بازداشت، دو بار کتفش در رفته و دندانش شکسته است. او با این همه اضافه کرده بود که بدترین آزار بدنی برای او کندن موی دست و صورت و سینهاش در طول بازجویی بوده است.
مادر آقای صادقی در جریان هجوم شبانه ماموران برای بازداشت فرزندش دچار سکته قلبی شد و جان باخت.
به گزارش روزآنلاین آقای صادقی برای سومین بار و به گفته خانواده اش 25 دی ماه 1390 بازداشت شد و از سرنوشت او هیچ خبری در دست نیست. خانواده و وکیل آرش صادقی پیش از این به “روز” گفته بودند به آنها گفته شده این فعال دانشجویی در بند 209 اوین زندانی است و بیش از این خبری از وضعیت او ندارند.
علیزاده طباطبایی، وکیل سابق آرش صادقی روز گذشته و پس از اظهارات محسنی اژه ای هم، در مصاحبه با “روز” گفت همچنان هیچ اطلاعی از وضعیت و سرنوشت آرش صادقی ندارد.
گفتنی ست موارد این چنینی در زندان های جمهوری اسلامی بی سابقه نبوده است. سرنوشت خیلی از زندانیان سیاسی و امنیتی نامعلوم است که سعید زینالی یکی از مواردست. او از بازداشت شدگان وقایع کوی دانشگاه 1378 است که 5 روز بعد از 18 تیر 1378 در منزل مسکونی اش بازداشت شد. اما اکنون با گذشت 14 سال هیچ خبری از وضعیت و سرنوشت او در دست نیست. نگرانی ها درباره آرش صادقی بر همین مبنا است.