از شامگاه سهشنبه هشتگ یک دشنام رکیک خطاب به بیت رهبر جمهوری اسلامی در میان کاربران ایرانی توئیتر ترند یک شد.
پس از آنکه در روزهای اخیر در برخی تجمعات اعتراضی مردم شعار «نه این وری نه اون وری، […] تو بیت رهبری» سر داده شد، در تجمع دانشجویان دانشگاه شریف نیز این شعار استفاده شد که نیروهای بسیجی و لباسشخصی داخل دانشگاه آن را برای ایجاد درگیری فیزیکی با دانشجویان معترض بهانه کردند.
روز سهشنبه نیز شماری از چهرههای سیاسی طرفدار جمهوری اسلامی به شکلهای گوناگون به استفاده از شعارهای رکیک از جمله این شعار واکنش تند نشان دادند، اما در مقابل، بهتدریج بخش رکیک همین شعار بهشکل هشتگ در توئیتر ترند شد و تا صبح چهارشنبه توئیت و ریتوئیت آن به صدها هزار رسید.
همزمان با این هشتگ، هشتگهای دیگری از جمله «اعتصابات سراسری»، «زاهدان»، «دانشگاه شریف» و «دانشگاه تبریز» نیز در ردیف ترندهای توئیتر در ایران است.
تجمعات گسترده ایرانیان مقیم دیگر کشورها در اعتراض به جنایتهای جمهوری اسلامی و در حمایت از خیزش سراسری مردم ایران، روز سهشنبه ۱۲ مهر ماه نیز بر پا شدند و ایرانیان همراه با شهروندان این کشورها از جمله در ترکیه، کانادا، آلمان، فرانسه، هلند و … به خیابانها آمدند.
برگزاری این تجمعات در روزهای گذشته و امروز موجب واکنش سران کشورهای اروپایی و آمریکا به این اعتراضات شدند.
از جمله وزارت امور خارجه اتریش روز ۱۲ مهر گفته: «ما به شدت اقدامهای وحشیانه مقامهای امنیتی ایران علیه زنان و مردانی را که از حق خود برای اعتراض مسالمتآمیز استفاده میکنند، محکوم میکنیم.»
شب گذشته #کرمان مردم غیور به خیابان آمده اند و برای حمایت از قیام کنندگان راهبندان ایجاد کرده اند.
سه شنبه شب ۱۲ مهر ۱۴۰۱ #مهسا_امینی #اعتراض_تا_آزادی pic.twitter.com/vStBYjv4Ey— Iran Briefing (@irbriefing) October 5, 2022
این وزارتخانه همچنین تاکید کرد اتریش «به همراه شرکای اروپایی خود» از اعمال تحریمها علیه کسانی که مسوول نقض حقوق بشر در ایران هستند، حمایت میکند.
در یکی دیگر از تازهترین واکنشها، کترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه هم روز سهشنبه گفت اتحادیه اروپا به دنبال مسدود کردن داراییها و ممنوعیت سفر برای تعدادی از مقامهای ایرانی است که در سرکوب معترضان شرکت داشتند.
او گفت: «شخصیتهای رژیم سرکوبگر که فرزندان خود را برای زندگی به غرب میفرستند، هدف این اقدامات خواهند بود.»
جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا نیز روز سهشنبه در توییتی نوشت: «آمریکا در کنار زنان و شهروندان ایرانی است که با شجاعت خود الهامبخش جهاناند.»
او در ادامه نوشت: «این هفته هزینههای بیشتری را به عاملان خشونت علیه معترضان مسالمتآمیز تحمیل خواهیم کرد. ما به حمایت از حقوق ایرانیان برای حق اعتراض آزادانه، ادامه خواهیم داد.»
همگام با اعتراضات در ایران و تحصن و اعتراضهای دانشجویی، دانشآموزی و سایر اقشار اما شمار زیادی از ایرانیان خارج از کشور نیز برای چندمین روز پیاپی در کشورهای مختلف تجمع و تظاهرات اعتراضی برگزار کردند.
ترکیه
ظهر روز سهشنبه جمعی از ایرانیان مقیم استانبول همراه با شهروندانی از ترکیه، در مقابل کنسولگری جمهوری اسلامی تجمع کردند.
این تجمع در حمایت از اعتراضات سراسری در ایران و همراه با شعارهایی علیه جمهوری اسلامی شکل گرفت.
در روزهای اخیر نیز بسیاری از ایرانیان مقیم استانبول و دیگر شهرهای ترکیه، همگام با شهروندان این کشور، احزاب و گروههای فمنیسیتی ترک، تظاهرات و تجمعات اعتراضی بر پا کرده بودند.
کانادا
در شهر اتاوای کانادا نیز روز ۱۲ مهر تجمعی اعتراضی در حمایت از اعتراضات مردم ایران علیه جمهوری اسلامی مقابل ساختمان پارلمان فدرال این کشور شکل گرفت.
این تجمع همزمان با هزارمین روز ساقط شدن هواپیمای اوکراینی با موشکهای سپاه پاسداران و با حضور شماری از ایرانیان از جمله خانواده تعدادی از قربانیان پرواز پیاس ۷۵۲ برگزار شد.
آلمان
ایرانیان فرانکفورت در کشور آلمان نیز برای چندمین روز پیاپی تجمع اعتراضی در این شهر بر پا کردند.
این تجمع با حمایت نرگس اسکندری، شهردار ایرانیتبار شهر فرانکفورت برگزار شد و نمایندگان و احزاب و جریانهای مختلف سیاسی آلمان نیز در آن حضور داشتند.
فرانسه
روز سهشنبه تظاهرات ایرانیان در مقابل ساختمان پارلمان اروپا در استراسبورگ فرانسه نیز برگزار شد.
پارلمان اروپا در جلسه روز سهشنبه خود موضوع کشته شدن مهسا امینی و سرکوب اعتراضات در ایران را به بحث گذاشت.
روبرتا متسولا، رییس پارلمان اروپا روز دوشنبه در سخنانی بر حمایت از زنان ایران تأکید کرده بود.
او در توییتی هم نوشت: «زن، زندگی، آزادی. اینها سه واژهای هستند که به شعار همه ایرانیانی مبدل شدهاند که برای آزادی، کرامت و برابری مبارزه میکنند. زنها رهبری را در دست دارند. آنها تغییر سازند. اروپا روی بر نخواهد گرداند.»
هلند
ایرانیان ساکن هلند هم روز سهشنبه در حمایت از خیزش ایرانیان علیه جمهوری اسلامی در شهر لاهه تجمع کردند.
این تجمع در پاسخ به فراخوانی فراجناحی شکل گرفت.
در این تجمع، پانیذ گرجی، خواهر پونه گرجی، از قربانیان ساقط شدن هواپیمای اوکراینی با موشکهای سپاه، متنی به زبان انگلیسی خواند و گفت: «خواستیم صدایمان را به نمایندگان پارلمان اروپا برسانیم و بگوییم مردم ایران این رژیم را نمیخواهند.»