ایران بریفینگ (اختصاصی)-سازمان بازرسی کل کشور در سال 1981 تشکیل شده و زیر نظر قوه قضائیه حکومت ایران فعالیت می کند. در ماده 1 قانون تشکیل این سازمان وظیفه این سلزمان نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین طبق اصل 174 قانون اساسی ایران می باشد. درحال حاضر مصطفی پور محمدی وزیر کشور دولت محمود احمدی نژاد که پس از 2.5 سال توسط رئیس جمهور از سمتش برکنار شد ریاست این سازمان را بر عهده دارد که توسط ریاست قوه قضائیه به این سمت برگزیده شده است.
با برکناری مصطفی پور محمدی در نخستین روزهای سال 1387 شمسی از سمت ورارت کشور توسط محمود احمدی نژاد و احراز پست ریاست این سازمان، اختلاف بین دولت و سازمان بازرسی کل کشور بالا گرفت و این سازمان در پی جمع آوری مدارک در مورد فساد در دستگاه های اجرایی پرداخت.
مصطفی پورمحمدی در این سمت بارها درمقابل دولت قرار گرفته و وزیران و مدیران تحت نظر احمدی نژاد را به قانون شکنی متهم کرده است.
گزارشی که ایران بریفینگ حدود ۲ سال پیش از این منتشر کرد:
https://irbr.news/?p=11130

تصویر دست راست سند منتشر شده در سایت سازمان بازرسی کل کشور در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۲، تصویر دست چپ سند منتشر شده حدود ۲ سال پیش از این یعنی ۲ ژوئیه ۲۰۱۱ بوده است.
در این مورد پورمحمدی درباره تخلفات مالی گسترده در دولت نهم، انحراف گسترده تسهیلات در بنگاه های اقتصادی زودبازده، چند شغله بودن مدیران ارشد دولت، سرنوشت نامعلوم بخشی از درآمد صندوق ذخیره ارزی و موارد دیگر اطلاعاتی را اعلام و تاکید کرده که سازمان بازرسی کشور به این موارد تخلف در دولت براساس قانون رسیدگی می کند.
اخیرا در تاریخ 6 می 2013 سازمان بازرسی کل کشورخلاصه ای از گزارش و اسناد مربوط به ماجرای فساد مالی 450 میلیون یورویی، در بارهٔ پروژه احداث تالارهای کنفرانس های بین المللی در کیش را منتشر کرد.
قبلا حمید بقایی معاون اجرایی رئیس جمهوری،این ماجرا را تکذیب کرده و از مصطفی پورمحمدی، رئیس سازمان بازرسی کل کشورخواسته بود اگر اسنادی در این باره دارند آن را منتشر کنند. آقای بقایی در گفتگویی با «روزنامه ایران»، روزنامه رسمی دولت، در 24 آوریل 2013 است که گفته بود «ادعاهای» پیشین مصطفی پورمحمدی، رئیس بازرسی کل کشور، در مورد قرارداد 450 میلیون یورویی «اصلا وجود ندارد». معاون اجرایی رئیسجمهوری در این مصاحبه گفته بود برای آقای پورمحمدی «چندین نامه فرستاده که این قرارداد را بفرستد». سازمان بازرسی کل کشور میگوید به این نامهها پاسخ داده است اما به آنها «توجهی نشده است».
با نگاه و بررسی اسناد منتشر شده توسط سازمان بازرسی کل کشور بر علیه دولت چنین بر می آید که این اسناد و مدارک از سایت ایران بریفینگ برداشته شده است و نزدیک به دوسال پیش در تاریخ 2 ژوئن 2011 در این سایت تحت عنوان ” ارتباط تیم احمدی نژاد با یک کارتل آمریکایی – اسرائیلی در پناه نام شرکت فیاک ” منتشر شده است . دراسناد منتشر شده توسط سایت بازرسی کل کشور مشاهده می شود ظاهرا مسئولین این سازمان یادشان رفته لوگوی سازمان غیر انتفاعی ایران بریفینگ را از روی نامه حمید بقایی به دکتر عزیزی «معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور» پاک کنند. که در لینک های زیر می توان به وضوح مشاهده کرد:
http://www.bazresi.ir/Portal/File/ShowFile.aspx?ID=cbaf128f-61fd-48e5-8cee-85de8743e33e
کمیته حقوقی ایران بریفینگ با ارسال ایمیلی در این باره مبنی بر استفاده غیرقانونی از نتایج تحقیقات 2 سال پیش این سازمان غیرانتفاعی از سازمان بازرسی کل کشور و قوه قضائیه حکومت ایران توضیحاتی خواسته اند ولی تا کنون پاسخی به آن داده نشده است. سازمان بنا به گفته اعضای کمیته حقوقی تصمیم گرفته، مسئله را از طریق قوانین بین المللی پیگیری کند.
عملکرد اخیر سازمان بازرسی کل کشور نشان داد که این سازمان احاطه و نظارت چندانی بر فساد اداری در ایران نداشته است. در آمد نفتی 8 سال دولت احمدی نژاد در ایران بیش از نصف درآمد فروش نفتی از زمان استخراج نفت تا کنون بوده است ولی با این همه در آمد رشد و توسعه کشور منفی بوده است. با روی کار آمدن محمود احمدی نژاد اکثر فرماندهان سپاه، نیروهای اطلاعاتی و اصول گرایان نزدیک به علی خامنه ای اکثر پست های کلیدی کشور را در دست گرفته اند. سپاه پاسداران تا حالا با نفوذی که در دولت احمدی نژاد و دستگاه قضایی حکومت جمهوری اسلامی داشته بخش اعظم این در آمد را به بهانه استفاده آن در ارتقای سیستم دفاعی کشور بطور غیر قانونی به خود و نهادهای وابسته به بیت رهبری اختصاص داده و اکثر پروژه های ملی کشور از جمله پروژهای عمرانی، پروژه های نفتی و … را در کشور بدست گرفته است و از این طریق سود هنگفتی با مشارکت غیر قانونی در این پروژه ها نصیب خود کرده است. سپاه پاسداران علاوه بر تطمیع طرفداران حکومت و دادن امتیازات هنگفت از درآمد نفتی بر آنان در داخل کشور، بخش عظیمی از درآمد حاصل از فروش نفت خام را برای کمک به گروه های تروریستی در اقصی نقاط دنیا بویژه گروه های تروریستی در لبنان و فلسطین، دولت هایی که متحد استراتژیک حکومت ایران محسوب می شوند نظیر حکومت بشار اسد در سوریه و برای طرح ریزی عملیات ترور بر علیه غرب و مخالفان حکومت صرف کرده است.
استفاده غیر قانونی از اسناد و مدارک منتشر شده در سایت سازمان ایران بریفینگ توسط سازمان بازرسی کل کشور مصمم نبودن این سازمان در بررسی و جلوگیری از فساد حکومتی در ایران را نشان می دهد و یا اینکه تیم احمدی نژاد با محو و یا مخفی کردن این مدارک اجازه دسترسی مسئولین سازمان به این مدارک را نداده است. حتی بسیاری از فرماندهان سابق سپاه پاسداران که در حال حاضر به عنوان وزیر، معاون وزیر و … در دولت احمدی نژاد انجام وظیفه می کنند، مانع نظارت و کنترل این سازمان بر عملکرد قانونی دستگاه اجرایی می شوند. زیرا شفافیت اقتصادی را در این واحد های اجرایی را بنفع سپاه پاسداران که با نفوذی که در این ادارات داشته از راه های خلاف قانون اکثر در آمد های کشور را تصاحب شده است، نمی بینند.
اصول گرایان تندرو طرفدار علی خامنه ای رهبر حکومت ایران فعالبت این گروه با سرکردگی اسفندیار رحیم مشایی یار نزدیک رئیس جمهور را جریان انحرافی می خوانند و در نگرش این بنیاد گرایان احمدی نژاد و طرفدارانش از مسیر اهداف انقلاب ایران خارج شده اند.
اختلاف تیم احمدی نژاد با سپاه پاسداران و محافظه کاران مذهبی نزدیک به علی خامنه ای که مصطفی پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور جز این افراد می باشد، باعث رونمایی از این اسناد توسط سازمان بازرسی کل کشور شده است و گرنه هدف سازمان با انتشار این اسناد که حدود 2 سال پبش در سایت اینترنتی ایران بربفینگ منتشر شده،جلوگیری از فساد نبوده بلکه تخریب چهره تیم احمدی نژاد در دید عموم در آستانه یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بوده است. اگر هدف سازمان جلوگیری از فساد بوده پس چرا 2 سال پیش برای این کار از طریق قانونی اقدام نکرده است؟ در حالیکه شفافیت اقتصادی و نظارت بر آن در ادارات و نهادها به نفع هیچ یک از مقامات حکومت ایران نبوده، زیرا دست اکثر آنان به نوعی به فساد مالی و اداری آلوده است و از راه های غیر قانونی مانند اختلاص و رانت خواری صاحب ثروت شده اند.
استفاده از مدارک منتشر شده در ایران بریفینگ توسط یک سازمان نظارتی مانند بازرسی کل کشور انحطاط سیستم نظارتی کشور را نشان می دهد که قادر به کنترل و جلوگیری از فساد اداری در کشور نبوده و بازیچه ای برای مقاصد سیاسی افراد و نهاد های نزدیک به علی خامنه ای مانند سپاه پاسداران شده که در دو سال اخیر این محافظه کاران و نهاد نظامی و ایدئولوژیک سپاه پاسداران به دلیل تمرد تیم احمدی نژاد از دستورات علی خامنه ای و سرپیچی از اجرای حکم حکومتی وی و همچنین انتقاد رئیس جمهور از عملکرد سپاه پاسداران اختلاف شدیدی باهم پیدا کرده اند. برداشتن غیر قانونی این مدارک از سایت ایران بریفینگ و استفاده از آن بر علیه نزدیکان محمود احمدی نژاد توسط سازمان بازرسی کل کشور، سناریوی سپاه و قوه قضائیه بوده که از این طریق می خواهند با بدنام کردن تیم احمدی نژاد در دید عموم، زمینه را برای حذف و محاکمه آنان در زمان بعد از انتخابات ریاست جمهوری یازدهم فراهم سازند.