ایران بریفینگ (اختصاصی)- فرماندهان و مسئولان سپاه پاسداران و اکثر بنیاد گرایان نزدیک به رهبر ایران بارها قبل از انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم تاکید کرده بودند که از کاندیدا های اصول گرا حمایت می کنند.
سردار محمد رضا نقدی چند ماه مانده به انتخابات گفته بود سپاه و بسیج از اصول گرایی حمایت می کنند و کسی رئیس جمهور خواهد بود که ولایت مدار باشد.
عبدالرضا رستگار نماینده علی خامنه ای در سپاه هرمزگان هم گفته بود سپاه با رصد دقیق امور و با بصیرت در بین جریان های سیاسی از اصول گرایی حمایت می کند.
یدالله غلامی٬ نماینده ولی فقیه در سپاه استان گلستان اعلام کرد سپاه پاسداران از اصولگرایی مدنظر علی خامنهای حمایت میکند.
وی گفته که «سپاه در کشور از جریان اصولگرایی که علمدار آن امام خامنهای است حمایت میکند نه از اصولگراها که خود را اصولگرا میدانند.»
یدالله جوانی رئیس اداره سیاسی سپاه سال گذشته در سرمقاله ارگان رسمی این اداره نوشت که سپاه پاسداران از «گفتمان، اندیشه و تفکر اصولگرایی حمایت میکند.»
در زمان تبلیغات انتخاباتی، سپاه و روحانیون بنیادگرای نزدیک به علی خامنه ای برای ائتلاف اصول گرایان در مقابل اصلاح طلبان تلاش کردند که عملی نشد.
جعفر شجونی عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: اعضای ائتلاف اصولگرایان به روحانیت تعهد کرده بودند که یک نفر را معرفی کنند اما تا به حال به وعده شان عمل نکرده اند.
عبدالله حاجی صادقی و مجتبی ذوالنور جانشین و مشاور علی سعیدی٬ نماینده ولی فقیه در سپاه از محافظهکاران خواستند پس از انسجام اصلاحطلبان٬ با یک نامزد در انتخابات حاضر شوند.
به گزارش خبرگزاری فارس٬ آقای حاجی صادقی روز سهشنبه (11 ژوئن 2013) گفته یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به دور دوم کشیده خواهد شد و نامزدهای اصولگرا باید به وحدت برسند.
روحانیون نزدیک به علی خامنهای در سپاه با کناره گیری محمدرضا عارف نامزد اصلاح طلب به نفع حسن روحانی تلاشها برای وادار کردن برخی نامزدهای محافظهکار برای کنارهگیری از انتخابات را آغاز کردند ولی به نتیجه ای نرسیدند و در نهایت اصول گرایان در انتخابات در مقابل اصلاح طلبان شکست خوردند.
حسین الله کرم از عوامل انصار حزب الله به جلیلی پیغام دادیم که به نفع قالیباف کنار بکشد قبول نکرد. تماس های مکرر مهدوی کنی با ولاینی هم برای ائتلاف اصول گرایان بی نتیجه مانده بود.
بعد از شکست نامزدهای اصول گرا در مقابل حسن روحانی که خود را اعتدال گرا می نامید، عوامل سپاه پاسداران دست به کار شده و خواستند نقش علی خامنه ای و اصول گرایان را پر رنگ جلوه دهند و آرا مردم را به نفع خود و علی خامنه ای مصادره کنند.
نیروهای سپاه و اصول گرا پس از ناکامی در انتخابات، سیاست تبلیغاتی تازه ای در پیش گرفتهاند: آنها حسن روحانی را یکی از نیروهای اصولگرا معرفی میکنند و مدعیاند که پیروز نهایی انتخابات، آنها هستند و نه اصلاحطلبان یا حامیان هاشمیرفسنجانی. سپاه، بسیج و ستاد کل نیروهای مسلح پس از پیروزی روحانی با تغییر موضع 180 درجه ای هر کدام با بیانیه ای جداگانه حمایت خود را از او اعلام کردند.
حسین شریعتمداری نماینده علی خامنه ای در کیهان دو روز پیش از انتخابات در یادداشتی به اصولگرایان هشدار داد که اگر ائتلاف نکنند با دست خود زمینه شکست شان را فراهم کرده و میدان را به اصلاح طلبان می بازند اما حالا که حسن روحانی، کاندیدای مورد حمایت اصلاح طلبان در انتخابات پیروز شده باز هم تظاهر به خوشحالی و رضایت می کند و اصلاح طلبان را شکست خورده انتخابات جمعه هفته گذشته معرفی می کند.
سپاه پاسداران و طرفداران علی خامنه ای به تناقض گویی افتاده اند و مدعی شده اند تلاش های رهبر باعث باعث حضور مردم در انتخابات شد و سعی می کنند روحانی را اصول گرا معرفی کرده و فردی نزدیک به رهبر ایران بدانند. در حالی که خود روحانی علاوه بر تشکر از خامنه ای از محمد خاتمی و اکبر هاشمی رفسنجانی به خاطر تلاش هایشان در پیروزی وی قدردانی کرد.
سپاه پاسداران علاوه بر کوشش برای پرهیز از قبول شکست، بلکه به موازات آن تلاش برای جدا کردن حسن روحانی از اصلاحطلبان و نیروهای نزدیک به طیف هاشمیرفسنجانی را، نیز در دستور کار خود قرار داده است. در حالیکه بسیاری از اصول گرایان طرفدار سپاه در نوشته ها و اظهارات خود شکست اصول گرایی را پذیرفته بودند.
با توجه به سیاست های متناقض سپاه در این انتخابات می توان نتیجه گرفت عوامل سپاه و اصول گرایان نزدیک به علی خامنه ای در نظر دارند با نزدیکی به حسن روحانی و حمایت صوری از او سهم بیشتری از قدرت را در نهادهای دولتی و وزارت خانه ها از آن خود کنند. همچنین در کنار از نفوذ اصلاح طلبان و طرفداران هاشمی رفسنجانی در قدرت بکاهند.
علی خامنه ای و سپاه پاسداران از حسن روحانی انتظار فرمانبرداری در برابر خامنه ای و گردن نهادن به خواست های سپاه پاسداران را دارند. اینکه مواضع حسن روحانی چقدر به اصلاح طلبان و هاشمی رفسنجانی نزدیک خواهد بود و یا اینکه این رئیس جمهور اعتدال گرا تا چه اندازه ای در برابر دستورات خامنه ای و خواسته های سپاه پاسداران تمکین خواهد کرد و سیاست هایش با سیاست های کلی حکومت که توسط علی خامنه ای تعیین و تبیین می شود در تعامل و یا تقابل خواهد بود به رفتار حسن روحانی در روند ریاست جمهوری بستگی خواهد داشت.
به عقیده کارشناسان با توجه به بحران های اقتصادی، سیاسی بر جای مانده از دولت احمدی نژاد اختلاف در لایه های بالای حکومت بالا خواهد گرفت و بعید است حسن روحانی بتواند به مطالبات مردم پاسخ درستی بدهد و احتمال شکست سیاست ها و برنامه های دولت یازدهم هم با توجه به واقعیت های موجود جامعه ایران و انزوای شدید بین المللی زیاد است.