اختصاصی ایران بریفینگ –
پاشیدن اسید به صورت زنان و دختران شهر اصفهان به شکل زنجیرهای موجب بر انگیخته شدن عصبانیت مردم و اقدام به اعتراض آنان شده است و در واکنش به این قضیه نیز نیروهای انتظامی و حکومتی علاوه بر این که تاکنون هیچ اقدامی به منظور شناسایی و دستگیری عاملان این قضیه نکردهاند، همواره نیز طی روزهای اخیر سعی بر آن داشتهاند تا به نحوی پای بیگانگان و کشورهای مخالف با حکومت ایران را پیش بکشند و تقصیر را به گردن خارج از مرزها بیاندازند.
روز سه شنبه ۲۹ مهر (۲۱ اکتبر) نمایندگان با ۱۵۵ رأی موافق، ۱۳ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع این ماده را به تصویب رسانده اند که تاکید دارد متخلفان از مصوبه جدید، “طبق قانون مجازات اسلامی مجازات میشوند”. که در پی آن واکنش روز گذشته، محمدرضا خباز، معاون تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهور، در جریان بررسی موادی از “طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر” در مجلس حائز اهمیت است. وی به نمایندگان گفته بود: “شاهد بودید که اخیرا چه اتفاقی در اصفهان رخ داد؛ واداشتن دیگران به معروف یک کار اجرایی است و آیا احتمال نمیدهید که باعث درگیری و ایجاد مشکل در جامعه شود؟”
یکی از مسایل مهم دیگر که در هنگام اصلاحیه این طرح روی داده است، مخالفت تعدادی از نمایندگان مجلس با این اصلاحیه میباشد و این که گویا این تغییرات در قانون “حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر” به مزاج ایشان خوشایند نبوده است.
حال این چند تن نماینده چه کسانی هستند و چرا مخالف بودهاند؟ این اشخاص بدون استثنا از اعضای سپاه پاسداران و یا کمسیونهایی همچون امنیت ملی هستند. اشخاصی که سوابق آنان در جبهههای جنگ و سپاه پاسداران و بسیج بوده است و حضور اکنونی ایشان در مجلس نیز میتواند علتی موثر در اعمال فشارهای انسان ستیز در جامعه باشد.
اسامی نمایندگان مخالف با طرح اصلاحیه آمران به معروف و ناهیان از منکر
١ – مجتبی رحماندوست : نماینده مردم تهران. بسیجی
مدیریت مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری و معاونت فرهنگی و هنری بنیاد مستضعفان و جانبازان از جمله مسئولیتهای گذشته او محسوب میشوند. مجتبی رحماندوست هماکنون در عین تدریس در دانشگاه تهران یکی از اعضای فرهنگستان هنر و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و دبیرکل جمعیت دفاع از ملت فلسطین میباشد.
٢ – حسین نجابت (زاده ۱۳۳۲ در شیراز)، نمایندۀ استان تهران در دورههای هفتم، هشتم و نهم در مجلس شورای اسلامی، از نظر سیاسی متعلق به اردوگاه اصولگرایان و نزدیک به تشکلهایی نظیر جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی و جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی است.
حسین نجابت در سه دوره مجلس، عضو فراکسیون اصولگرایان، عضو کمسیون انرژی، عضو هیئت رئیسه مجلس هفتم و قائم مقام مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در دوره هشتم بوده است.
٣ – جعفر قادری (زادهٔ ۱۳۴۳ در لامرد) نمایندهٔ حوزهٔ انتخابیهٔ شیراز و وابسته به جبهه اصولگرایان و فراکسیون اصولگرایان مجلس، از اعضای سپاه پاسداران و بسیج.
٤ – جواد کریمی قدوسی (زادهٔ ۱۳۴۴ در مشهد) نمایندهٔ حوزهٔ انتخابیهٔ مشهد و کلات در دورهٔ هشتم مجلس شورای اسلامی، در سابقهٔ ایشان، فرماندهی بسیج خراسان رضوی دیده میشود.
او توسط گروه مجمع مطالبه مردمی (از گروههای اصولگرای مشهد که به سعید جلیلی نزدیک است) متهم شده است که در زمانی که فرماندهی بسیج را به عهده داشته است در فعالیتهای انتخاباتی غیرمجاز مانند توزیع فهرستهای انتخاباتی (هوالمطلوب) در پایگاههای بسیج نقش داشته است.
٥ – محمدحسین حسینزاده بحرینی نمایندهٔ دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از حوزهٔ انتخابیهٔ مشهدو کلات در استان خراسان رضوی است. وابسته به جبهه اصولگرایان و عضو انجمن حوزه و دانشگاه.
وابسته به واحد سیاسی عقیدتی سپاه پاسداران و عضو بسیج مرکزی مشهد.
٦ – ضرغام صادقی نمایندهٔ دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از حوزهٔ انتخابیهٔ شیراز در استان فارس است. عضو سپاه پاسداران و دارائ سوابق جبهه و نیز وابسته به جبهه اصولگرایان مجلس.
٧ – غلامرضا مصباحی مقدم (زاده ۱۳۳۰)، نمایندهٔ مجلس شورای اسلامی و رئیس سابق کمیسیون اقتصادی مجلس؛ عضو جامعه روحانیت مبارز تهران، استاد دانشگاه امام صادق وابسته به سپاه پاسداران. عضو بخش سیاسی عقیدتی سپاه پاسداران.
٨ – ناصر سودانی متولد اول فروردین ١٣٣٩ شمسی، نماینده مردم اهواز در مجلس دانشگاه تهران و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز است. وی دارای سابقه عضویت سپاه پاسداران را دارد. عضو امور بین الملل رهبری، نایب رئیس كمیسیون انرژی مجلس، عضو شورای عالی مركزی كانون متفكران ایران و فراكسیون امر به معروف و نهی از منكر مجلس است.
٩ – ابراهیم آقامحمدی نمایندهٔ دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از حوزهٔ انتخابیهٔ خرمآباد و دوره در استان لرستان است. وی عضویت در سپاه پاسدران و احراز پستهای مدیریتی در سازمان بازرسی کل کشور، شورای نگهبان، دانشگاه تهران و مدیرعامل کفش ملی را در سابقه خود دارد.
١٠ – ابراهیم کارخانه، نمایندهٔ دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از حوزهٔ انتخابیهٔ همدان و فامنین در استان همدان است. وی عضو سپاه پاسداران و نیز فراکسیون اصولگرایان مجلس و هیات مدیره فراکسیون امر به معروف و نهی از منکر مجلس است.
١١ – احمد آریایی نژاد ، نمایندهٔ دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از حوزهٔ انتخابیهٔ ملایر. عضو سپاه پاسداران و کمسیون امر به معروف و نهی از منکر مجلس شورای اسلامی.
١٢- بهرام بیرانوند نمایندهٔ دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی از حوزهٔ انتخابیهٔ بروجرد در استان لرستان است. عضو سپاه پاسداران و کمیسیون امر به معروف و نهی از منکر مجلس شورای اسلامی.
١٣- حسینعلی حاجی دلیگانی نمایندهٔ دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی از حوزهٔ انتخابیهٔ شاهینشهر، میمه و برخوار در استان اصفهان است. عضو کمیسویون اصولگرایان و کمسیون امر به معروف و نهی از منکر مجلس شورای اسلامی.
١٤- سید حسین نقوی حسینی (زادهٔ ۱۳۳۹ در ورامین) نمایندهٔ حوزهٔ انتخابیهٔ ورامین در دورهٔ هشتم مجلس شورای اسلامی بودهاست. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی است، عضو کمسیون امر به معروف و نهی از منکر مجلس شورای اسلامی.
١٥- سیدموسی موسوی نمایندهٔ دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از حوزهٔ انتخابیهٔ لامرد و مهر در استان فارس است. عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس و عضو هیات مدیره فراکسیون امر به معروف و نهی از منکر مجلس شورای اسلامی.
١٦ – شهروز افخمی نمایندهٔ دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از حوزهٔ انتخابیهٔ ملکان در استان آذربایجان شرقی است. عضو سپاه پاسداران، جانباز و عضو بسیج، عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، عضو فراکسیون امر به معروف و نهی از منکر مجلس شورای اسلامی.
١٧- محسن علیمردانی نمایندهٔ دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از حوزهٔ انتخابیهٔ زنجان و طارم در استان زنجان است. بسیجی و مسوول پایگاه های بسیج، مسوول ستاد شاهد و ایثارگران دانشگاه علوم پزشکی زنجان، عضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی استان زنجان و عضو فراکسیون امر به معروف و نهی از منکر مجلس شورای اسلامی.
١٨- محمود شکری نمایندهٔ دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از حوزهٔ انتخابیهٔ تالش ،رضوانشهر و ماسال در استان گیلان است. عضو فراکسیون اصولگرایان، عضو فراکسیون امر به معروف و نهی از منکر مجلس، عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.
مخالفت با آزادی پوشش یکی از اصول و مبانی حاکمیت جمهوری اسلامی بوده که همواره یکی از مباحثی بوده که در مجلس برای آن تصمیم گیری شده است و ارگانهایی همچون بسیج، سپاه، نیروی انتظامی و لباس شخصیها نیز متولیان اجرایی آن در زیر نام مجریان طرح “امر به معروف و نهی از منکر” بودهاند.
حال با این اوضاع و شرایط و سابقهای طولانی که حکومت جمهوری اسلامی با پدیده پوشش اختیاری و حجاب داشته است، انگشت اتهام به سوی کسی جز خود حاکمیت جمهوری اسلامی و متولیان قوانین آن نمیتواند باشد. چرا که بازدشت و دستگیری زنان و دختران جوان به دلیل عدم رعایت کردن پوشش اسلامی مورد نظر و منتخب جمهوری اسلامی همواره پدیدهای معمول و در حال جرایان بوده که اکنون به بالاترین حد افراط خود رسیده است.
علاوه بر این قضیه نیز میتوان اشاره داشت به طرح “حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر” به گزارش خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه یکم تیرماه) مجلس شورای اسلامی که به شکل دوفوریتی طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر با ١٤٢ رای موافق، ٢١ رای ممتنع و ١١ رای مخالف از مجموع ٢٠٩ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
ماجرای اسید پاشیهای اخیر در اصفهان تنها اندکی پس از تصویب این طرح رخ داده است و گویا تصویب این طرح عملا نوعی آزادی عمل برای تندروهای افراطی در بدنه حکومت ایران بوده است. این ادعا بدان دلیل است که پس از وقوع اسیدپاشیهای اخیر به صورت زنان و دختران بی گناه در اصفهان، بلافاصله مجلس در مورخ ٢٩ مهرماه ١٣٩٣ وارد جلسهای دیگر پیرامون اصلاح همان طرح قبلی میشوند که در آن آمده است : ” “هیچ شخص یا گروهی حق ندارد به عنوان امر به معروف و نهی از منکر به اعمال مجرمانه از قبیل توهین، افترا، ضرب، جرح و قتل مبادرت کند”. وجود انجام این اصلاحیه با این شتاب و ضرورت در مجلس بهترین دلیل برای این است که عاملان و آمران اتفاقات اخیر ریشه در خود جمهوری اسلامی و متولیان قانون میباشد.
حال با این وجود لازم است خطاب به جامعه و مردمانی که در هنگام انتخابات پای صندوقهای رای حاضر میشوند و با شعارهای تبلیغاتی رنگارنگ اشخاص وابسته به جمهوری اسلامی دچار فریفتگی میشوند، گفته شود که هر کدام از آحاد جامعه در برابر وقایع جامعه مسوول بوده و امروز اگر شاهد سوء استفاده از قدرت این اشخاص هستیم تا به هر شکل که دلشان میخواهد اعمال قدرت و سرکوب کنند، بخشی از عدم مسوولیت پذیری جامعه در مقابل مستبدین است. فعال بودن جامعه و نبخشیدن رای اعتماد به افراطیهای جمهوری اسلامی که از بدو پیدایش و وجود همواره در اندیشه بودهاند تا سرکوب و فشار و کشتار را بر جامعه ایرانی تحمیل کند، بخشی از وظیفه هر شخص در جامعه است. آنچه که قابل لمس بوده و بسیار مشهود است، عدم انعطاف پذیری جمهوری اسلامی از بدو پیدایش تا به اکنون بوده و دقت در این مسئله کاملا ضروری است که در طی سالیان حاکمیت جمهوری اسلامی، ارگانهایی همچون سپاه، بسیج، وزارت اطلاعات و … همواره برای سرکوب جامعه و ایجاد خفقان و کشتار از هیچ تلاشی فروگذار نکردهاند.
بودجه کلان و اختیارات بی حد و مرز در سیستم جمهوری اسلامی هرگز برای رفاه و امنیت جامعه هزیه نشده است و کماکان شاهد وجود عدم امنیت شهروندان هستیم که در لوای آن نیز سرکوب، کشتار، بازداشت و زندان و اعدام نیز روز به روز آمار افزایندهای را در حال طی کردن است.