وزرای اطلاعات و کشور و جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با شرکت در جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی٬ درباره اعتراضهای اخیر در شهرهای مختلف ایران٬ به نمایندگان قوه مقننه گزارش دادند. در همین حال، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز با مدیران تلگرام درباره فیلترینگ آن در ایران مذاکره کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد قسیم عثمانی، نماینده بوکان از مجلس، که در نشست غیرعلنی روز یکشنبه ۱۷ دی، مجلس شرکت کرده بود،گفت: محمود علوی٬ عبدالرضا رحمانی فضلی و حسین سلامی به نمایندگان٬ «نسبت به برقراری فضای آرامش در کشور اطمینان خاطر دادند».
جلال میرزایی٬ نماینده ایلام در مجلس، نیز در این زمینه گفت که آقای رحمانی فضلی در این جلسه٬ «گزارشی از سیر اعتراضات» روزهای اخیر٬ «به همراه آمار و ارقام» ارائه کرد.
به گفته وی٬ وزیر اطلاعات هم به طرح موضوعهایی در زمینه «ریشهیابی» این اعتراضها پرداخت. آقای میرزایی به جزئیات و محتوای اظهارات این سه مقام رسمی اشارهای نکرد.
برای اطلاعات بیشتر می توانید صفحه تلگرامی ما را عضو شوید
بر اساس گزارشها، حسین اشتری٬ فرمانده نیروی انتظامی، و علی عسگری٬ رئیس سازمان صدا و سیما، نیز در این جلسه حضور داشتند.
در این میان، بهروز نعمتی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، نیز این نشست را جلسه «مشورتی» مجلس با وزرای اطلاعات٬ کشور٬ جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران٬ فرمانده نیروی انتظامی و رئیس سازمان صداوسیما توصیف کرد.
پیش از این تعدادی از فرماندهان سپاه از کنترل اوضاع و آماده باش نیروهای سپاه در سطح شهر تهران و شهرستانها خبر داده بودند .
بیشتر بخوانید :
رمضانشریف، سخنگوی سپاه: اوضاع تحت کنترل است. نیاز به ورود سپاه نیست
قرارگاه ثارالله تهران با اعلام آماده باش۱۰۰ درصد در نقاطی از تهران مستقر شد
او در عین حال، از «تعبیه تمهیدات» برای رفع فیلترینگ شبکه پیامرسان تلگرام در ایران خبر داد و افزود که «این اقدام به تعهدات مجموعه تلگرام به ایران بستگی دارد، زیرا فضای موجود و اقدامات معاندان علیه نظام جمهوری اسلامی به واسطه دستگاههای اطلاع رسانی تلگرام انجام گرفت».
وی اضافه کرد که «به نظر میرسد مذاکراتی بین وزیر ارتباطات و مجموعه تلگرام انجام گرفته که با توجه به تاکید نمایندگان و مسئولان امنیتی، رفع فیلتر منوط به تعهد این مجموعه به ایران خواهد بود».
آنطور که آقای نعمتی خبر داده است٬ شماری از نمایندگان مجلس و علی لاریجانی٬ رئیس مجلس، نیز از وزارت اطلاعات خواستند ضمن پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشتشده٬ گزارش نهایی خود در این زمینه را به کمیسیون امنیت ملی مجلس ارائه کند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس همچنین اعلام کرد که در این جلسه غیرعلنی٬ «انتقاداتی پیرامون نحوه اطلاعرسانی رسانه ملی و پیشی گرفتن برخی سایتهای معاند به این دلیل را مطرح کردند، لذا قرار شد کوتاهی و قصور این مجموعه بعد از این مرتفع شود».
بر اساس گزارشها، در این جلسه غیرعلنی به اعتراضهای اخیر به عنوان «اغتشاشات» نگاه شده و مسائلی درباره فعالیت «برخی سرویسهای جاسوسی در منطقه و سرویسهای اطلاعاتی آمریکایی» در این زمینه مطرح شده است.
پیش از این نیز محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دو روز پس از آنکه گفته بود مسدود شدن شبکههای اجتماعی موقتی است، اعلام کرد که «ادامه فعالیت تلگرام در ایران منوط به حذف موارد تروریستی است».
برای اطلاعات بیشتر می توانید صفحه تلگرامی ما را عضو شوید
او با اشاره به اینکه فعالیت شبکههای اجتماعی در مناطقی که «آرامش بازگشته است» از سر گرفته خواهد شد گفته بود: «با مدیر تلگرام نیز مکاتبه کردیم که ادامه فعالیت تلگرام در ایران منوط به حذف موارد تروریستی ست».
این مقام دولتی اشارهای به موارد «تروریستی» مورد نظر خود نکرده است.
پاول دوروف، مؤسس و مدیر تلگرام، هنوز واکنشی به این خبر ابراز نکرده٬ اما در واکنش به پیام قبلی وزیر ارتباطات ایران گفته بود این شبکه درباره تبلیغ خشونت حساس است٬ اما درخواست مقامهای ایران برای مسدود کردن کانالهای مربوط به تظاهرات مسالمتآمیز را نمیپذیرد.
در همین مورد :
اختلال در دسترسی کاربران به اینترنت و فیلتر کردن وبسایتها و پیامرسانها در ایران با انتقادهای بینالمللی روبهرو شده و از جمله گزارشگران بدون مرز، محدودیت اینترنتی اخیر در ایران را «سرکوب آزادی اطلاعرسانی و حق دانستن مردم» خوانده است.