رسانههای ایران از یک اختلاس بزرگ در مخابرات مازندران پرده برداشتند. منابع خبری از دستکم ۳ میلیارد تومان (بیش از ۳ میلیون دلار) نوشتند، اما مدیرعامل مخابرات مازندران گفت که رقم دقیق اختلاس به زودی اعلام میشود.
خبرگزاری فارس و پایگاههای اینترنتی آفتاب و تابناک گزارشهای مشابهی درباره سوءاستفاده مالی در شرکت مخابرات مازندران منتشر کردند. به گزارش تابناک، منابع مطلع مبلغ اختلاس را دستکم ۳ میلیارد تومان (بیش از ۳ میلیون دلار) اعلام کردهاند.
همین گزارش حاکی است که یکی از کارکنان مخابرات مازندران، از طریق ماموران وزارت اطلاعات دستگیر شده و تحت بازجوئی است. این شخص، ضمن اعتراف به سوءاستفاده، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از مبلغ مورد اختلاس را پس داده است.
حقوق کارکنان در حساب شخصی
خبرگزاری فارس به نقل از “حسنجان عباسپور قمی” مدیرعامل مخابرات استان مازندران نوشت:«سوءاستفاده مالی توسط یکی از واحدهای مسئول پرداخت حقوق کارکنان صورت گرفته است. مسئول این واحد، مبالغی را که برای پرداخت حقوق در اختیار وی قرار میگرفت به حساب شخصی خودش واریز میکرد.»
درباره مبلغ حقیقی اختلاس، مدیرعامل مازندران گفت:«مبلغ اختلاس بیش از سه میلیارد تومان نیست. در حال حاضر گروهکار ویژه کنترل و نظارت مخابرات مازندران تشکیل شده و روی این موضوع کار میکند. آمار و ارقام دقیق، در آینده نزدیک اعلام خواهد شد.»
خبرگزاری فارس در گزارش خود افزود که بهرغم پخش گسترده خبر اختلاس، مدیرعامل مخابرات مازندران، در آغاز از دادن هرپاسخی به خبرنگار این خبرگزاری خودداری ورزید و پاسخگوئی را به روز یکشنبه هفته آینده موکول کرد، اما به دلیل حساسیت موضوع، سرانجام حاضر شد به وجود اختلاس در سازمان تحتمدیریت خود اعتراف کند.
سپاه، سهامدار اصلی مخابرات
۵۰ درصد به اضافه یک سهم شرکت مخابرات ایران، شهریورماه سال گذشته، زیر پوشش اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و تقویت بخش خصوصی، به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سپرده شد.
شرکت مخابرات ایران، در سال ۱۳۵۰ خورشیدی با ۵ میلیارد ریال سرمایه اولیه تاسیس شد. هنگام واگذاری سهام عمده مخابرات به سپاه، میزان سرمایه این شرکت برای واگذاری در بورس تهران، به سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسیده بود. بیش از ۴۷ هزار نفر در شرکت مخابرات و زیرمجموعههای آن به کار اشتغال دارند.
واگذاری سهام عمده شرکت مخابرات به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اعتراض محافل اقتصادی و گروه قابلتوجهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی را برانگیخت، اما علی لاریجانی رئیسمجلس، مدتی بعد نقش سپاه و قرارگاه خاتمالانبیاء در اقتصاد را ستود.
جواد طالعی
تحریریه: شیرین جزایری